DOLAR 32,3849 0.16%
EURO 34,9779 -0.28%
ALTIN 2.324,240,22
BITCOIN 22769010,24%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mikrobiyolojik Test Nedir?

Mikrobiyolojik Test Nedir?

ABONE OL
12 Mart 2021 15:06
Mikrobiyolojik Test Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mikropları inceleyip geniş kollara ayrılan bilim dalına mikrobiyoloji denir. İnsanlar da ve bütün diğer canlılarda hastalıkların oluşmasına yol açan oldukça küçük hatta gözle görülemeyecek kadar ufak mikroplardır. Bunların yanı sıra mikroorganizma, mantar, virüs ve bakteri de mikrobiyoloji bilimine bağlı olarak test konusudur.

Mikrobiyoloji laboratuvarlarında genellikle bu mikropları uzman kişilerin incelemesi ile insanlarda ve diğer başlıca butün canlılar da hastalığın ne olduğu öğrenilebilir. Bu bilgiler doğrultusunda nasıl bir tedavi yöntemi uygulanacak ise ona karar verilir. Bu yüzden mikrobiyolojik testler doktorların hastalığı teşhis edebilmesi için sürekli olarak başvuruda bulundukları ve oldukça etki gösteren bir faktördür. Bu tür bilgiler için Laboratuvar Techcert sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Bioburden (Biyolojik Yük Testi) Nedir?

Bioburden testi ve biyouyumluluk testleri tıbbi cihazda bulunan ne kadar canlı mikroorganizma sayısı ver ise bunu belirleme hususunda gerçekleştirilir. Üretim sırasında bütün gerekli adımlar hallolduktan sonra sterilizasyondan önce bibordun testi uygulanır. Etkili olabilecek radyasyon sterilizasyonu için kullanım sağlanan doz, biyolojik olarak ortaya çıkan sayımlar ile belli olur.

Biyomekanik testleri ve Bibordun testi rutin olarak az sterilizasyon ya da ürünleri geri çağırmak için yol alabilen herhangi olası üretim sorunları için hemen hemen bir uyarı mahiyetinde olabilir. Laboratuvarda çalışılan bazı testler ise şunlardır. Kültür testleri, bakteri tanımlamak için kullanılan testler, antibiyotik direnç araştırma testleri ve boyalı preparat incelemelidir. Bu konuda bilgi almak için Laboratuvar Techcert sitesinden hizmet alabilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.