DOLAR 32,5727 0.16%
EURO 34,9004 0.63%
ALTIN 2.436,500,16
BITCOIN %
Mersin
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ortodonti ve Diş Sağlığı

Ortodonti ve Diş Sağlığı

ABONE OL
29 Eylül 2020 14:22
Ortodonti ve Diş Sağlığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dişlerimizin ağzımızdaki görünümü ve işlevi ağız ve diş sağlığı alanının odaklandığı en önemli yerler arasında yer almaktadır. Ortodonti olarak ayrı bir uzmanlık alanı oluşturan bu alanda çeşitli uzmanlar görev yaparak ortodontist unvanını almaktadır. Ağız ve diş sağlığı alanında önemli bir uzmanlık alanı olan ortodonti konusunda günümüzde birçok teknik ve yöntemler geliştirilerek ilgili uzmanlarca uygulanmaktadır. Ağız ve diş sağlığı alanında görülen gelişmelerle birlikte karşılaşılan sorunlara yönelik en uygun çözümler ortodonti uzmanları aracılığıyla uygulanarak ağız ve diş sağlığının en işlevsel ve estetik şekilde çalışması sağlanmaktadır. Diş sağlığı hizmetlerinde önemi her geçen gün daha iyi anlaşılan önleyici hizmetlerin de tedavi sürecine olan katkısı tartışılmaz bir gerçektir. Her geçen gün daha da ileri seviyeye ulaşan ağız ve diş sağlığındaki gelişmelerle birlikte artık güçlü ve sağlıklı dişleri kavuşma imkânları her geçen gün kolaylaşıyor. Nitekim bu güçlü ve sağlıklı yapıyı koruyabileceğimiz araç gereçlerde her gün çeşitlenerek artıyor.

Düzenli Diş Kontrollerinin Önemi

Ağız ve diş sağlığı alanında çalışan hemen hemen her Diş Doktoru  diş kontrollerinin önemine vurgu yaparak insanları zaman zaman uyarmaktadır. Balıkesir Ortodonti Uzmanı Uzm. Dr. Elif Anbarcıoğlu da sık sık bu uyarıları dile getirmektedir. Bununla birlikte Diş Teli gibi pek çok tedavinin bu kontroller neticesinde daha iyi bir sonuç gösterdiğini belirtmektedir. Ağız ve diş sağlığında koruyucu tedbirlerin başında gelen bu kontroller de uzmanların vereceği öneriler dikkate alınarak karşılaşabileceğimiz problemler en aza indirgenmektedir. Ağız ve diş sağlığımıza yapacağımız kişisel bakımın zaman zaman doktor kontrolleriyle incelenmesi ve yapacağı önerilere uyulması bizim için oldukça büyük önem arz etmektedir. Sorunun oluşmadan önlenmesi gibi pek çok durum düzenli kontrollerin avantajları arasında yer almaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.