DOLAR 32,3533 0.31%
EURO 35,1467 -0.05%
ALTIN 2.307,141,32
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pert kaydı nedir? Pert kaydı neye göre verilir?

Pert kaydı nedir? Pert kaydı neye göre verilir?

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
Pert kaydı nedir? Pert kaydı neye göre verilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Paylaş

Pert araç kasko şirketlerinin uyguladığı sigorta politikasına göre belirlenir. Bir aracın pert olarak sayılabilmesi için mevcut değerinin en az yüzde 70’i kadar değer kaybına uğraması şarttır. Pert kaydı da buna göre verilir. Peki pert kaydı olan bir araç trafiğe çıkabilir mi?

Paylaş

Pert kaydı olan araçlarda kaza sonrası sigorta şirketi, aracın tamirat bedelini ve hurda değerini toplar. Eğer toplam masraf, aracın kasko değerinden fazlaysa araca pert kaydı konulur ve trafikten çekme belgesi verilir. kasko şirketi aracın kasko bedelini araç sahibine öder. Daha sonra araç, kasko şirketi tarafından tamir edilip tekrar trafiğe çıkarılabilir.

Paylaş

E-devlet üzerinden ulaşabileceğiniz, Araç Pert Kaydı ve Hasar Kaydı Sorgulama ekranı bu konuda en güvenilir mecradır. İkinci el alım satımlarda ayıplı mal satmayı ve dolandırılıcığı önler.

Ayrıca aracın kaza ve pert durumunu plaka yerine şasi numarasından sorgulamak her zaman daha güvenilirdir. Plaka değiştirilebilse de aracın üzerindeki şasi en güvenilir sonucu verir.

Paylaş

Her ağır hasar kaydı pert midir?

Bu sorunun cevabı ise ağır hasar kaydını açıklamaktan geçiyor. Ağır hasar kaydı genellikle arabanın önden aldığı büyük hasarlarda, ciddi meblağlı kazalarda ve çok yüksek tamirat gerektiren durumlarda verilir.

Sigortacılıkta pert kavramı yoktur ve pert, sadece kasko şirketi tarafından verilir. Eğer aracın kaskosu yoksa ve sadece zorunlu trafik sigortası varsa araca pert değil, ağır hasar kaydı verilir. Bu durumda ağır hasar kaydı ile pertin aynı şey olduğunu söylenebilir.

pert nedir

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.