DOLAR 32,6033 0.38%
EURO 34,8834 0.41%
ALTIN 2.495,730,47
BITCOIN %
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seferihisar Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

ABONE OL
9 Ekim 2020 17:20
Seferihisar Gezilecek Yerler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seferihisar, Türkiye’nin, İzmir’e bağlı olan bir ilçesidir. Doğa yapısıyla ve gezilebilecek yerlerinin zenginliği bakımından da buraya, Egenin yeşili de denilmektedir. Haydi, gelin çok uzatmadan siz değerli okurlarımız için Seferihisar bölgesinde gezip, görebileceğiniz yerlerin listesini oluşturalım.

Sığacık Kaleiçi: Sığacık, Seferihisar bölgesinin duyulmasında önemi yüksek olan bir bölgedir. Sığacık, küçük bir balıkçı kasabı olarak bilinir. Haftanın her günü ayrı bir etkinliği olması sebebiyle Sığacık bölgesi karnaval bölgesi olarak da bilinir. Turkuaz mavisi denizinden, pazarlarının şenliğine kadar ilginizi çekebilecek birçok şeyin olması bakımından, bölgeye muhakkak Sığacık Kaleiçi ‘ne uğramanızı tavsiye ederiz.

Şarap Bağları: Adından da anlayacağınız üzere, İzmir ilinin şarap ihtiyacının çoğu bu bölgeden karşılanmaktadır. gezilecek yerler Bölgenin yerli halkının hem misafirperverliği hem de oldukça gezip, görülebilecek yerlerinin olmasından dolayı, Şarap bağları gidilmesi gereken rotalardan birisidir. Ve adından da anlayacağınız gibi çok kaliteli ve lezzetli şarapları da burada temin edebilirsiniz.

Teos Antik Kenti: Tarihi yapısıyla, dayandığı tarihi kökleri ile ziyaretçilerine tarihi farklı bir manzara ile sevdiren bir turistik kent yeridir. Teos Antik Kenti, M.Ö 1000-1100 yıllarına dayanmaktadır. Pers yönetiminden geçmiş olması da, buraya ayrı bir zenginlik katmaktadır. sığacık gezilecek yerler Zengin bir tarihi olduğundan, tarihi seven misafirlerin muhakkak ziyaret etmesi gereken yerlerdendir.

Lavanta Festivali: Seferihisar Belediyesi’nin yerli halkı için ve bölgeye ziyaret eden yerli, yabancı turist için her yıl Haziran ayında gerçekleştirilmektedir. Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçı akınına da uğrayan, muazzam manzarası olan bir bölgedir.

Mandalina Festivali: Adından da anlayacağınız üzere her yerin turuncuya boyandığı, Her yıl Kasım aylarında düzenlenen bir etkinliktir. seferihisar gezilecek yerler Bir diğer ismi ile “ Turuncu Bayram “ olarak bilinir yöre halkı tarafından. Seferihisar’ı turuncuya boyayan, her yıl Kasım’ın en gözde etkinliklerindendir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.