DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2066877-0,41%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Serdar Tatlı ilk kez konuştu! Hakem Ali Koç meselesi…
  • Haber444
  • Gündem
  • Serdar Tatlı ilk kez konuştu! Hakem Ali Koç meselesi…

Serdar Tatlı ilk kez konuştu! Hakem Ali Koç meselesi…

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:06
Serdar Tatlı ilk kez konuştu! Hakem Ali Koç meselesi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Paylaş

“Kimseye mesaj verme anlamı yok”

Hürriyet’e özel açıklamalar yapan Tatlı, şöyle konuştu.

Halil Umut Meler ve Mete Kalkavan’ı art arda aynı takımların maçlarına atadınız. Vermek istediğiniz mesaj neydi? Uygulama sürecek mi?

Hem Halil Umut Meler hem de Mete Kalkavan’ın aynı takımların müsabakalarına arka arkaya görevlendirilmelerindeki mesajımız, hiçbir şekilde herhangi bir kulüple inatlaşma anlamı taşımıyordu. Yıllardan beri süre gelen birçok kulübümüzün yöneticilerinin bazı hakemlerimizi müsabakalarına istememesine karşı belki de ilk defa gösterilen bir reaksiyon gibi görüldü.

Paylaş

“Öz eleştiri yapıyoruz”

Geçen sezonla ilgili özeleştiri yaptığınızda, ne söylersiniz?

Sezon sonunda kamuoyunun genel değerlendirmesine baktığımızda bizim ve hakemlerimizin başarılı bir sezon geçirdiğimiz görüşü hakimiyet kazandı. Kurul üyesi arkadaşlarımla birlikte yoğun bir mesai harcadık. Ancak burada en önemli pay hiçbir soru işareti oluşmasına izin vermeyen hakemlerimizindir. Tabii ki sezon boyunca aldığım kararlarla ilgili bir öz eleştiri yapıyorum. Elbette ders çıkaracağım bazı şeyler de oldu. İzin verirseniz bu bende kalsın.

Paylaş

Hakem Ali Koç meselesi…

F.Bahçe-A.Gücü U19 maçına Ali Koç isimli hakem atandı. Hakemi değil, atayanı görevden uzaklaştırdınız. Bu konuda neler yaşandı?

Ülkemizde aynı ad ve soyadına sahip ve akrabalık ilişkisi olmayan birçok kişi bulunmakta. Bu isim benzerlikleri her sektörde olabilir. Dolayısıyla hakem camiasının içinde de bulunacaktır. Bu hakemlerin müsabakalara tayin edilmesi ile ilgili bir kısıtlama da yoktur. Ancak; İstanbul’da pandemi dolayısıyla haftada ortalama sadece 5-6 müsabakanın oynandığı bir ortamda, İl Hakem Kurulu’nun daha dikkatli, özenli ve tartışmalardan uzak atamalar yapması beklenir. Bu hassasiyetler gözetilmeyince de MHK olarak böyle bir tasarrufa gitmeyi tercih ettik.

Paylaş

“Beni göreve kimse getirmedi”

Beni birilerinin, Rıdvan Dilmen’in göreve getirdiği iddia edildi. Bana Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı teklifini TFF Başkanımız sayın Nihat Özdemir, kendisi ile birebir yaptığımız görüşmede yaptı.

Paylaş

“Aydınus’un performansı bizi düşünmeye itti”

Yaş haddinden emeklilik kriterleri değişti. Bu sadece Fırat Aydınus ve Tarık Ongun için mi yapıldı?

Artık pek çok ülkede yaş sınırları kalkıyor. Çünkü hakemlikte tecrübe çok değerli. Her bir hakeme yıllar boyunca çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bir hakem kendisini fiziksel ve mental olarak hazır hissettiği sürece, tecrübesi ve birikiminden faydalanmak kadar doğal bir durum olamaz. Fırat Aydınus bu sezon performansı çok iyi olan hakemlerimizden biriydi. Bu performans bizi yukarıda anlattığım şekilde düşünmeye sevk etti. Bu sadece bu yıla özel bir değişiklik değil. İlerleyen yıllarda da bundan faydalanacak hakemlerimiz olacaktır.

Paylaş

“Süper Lig’e kadın hakem gelecek”

MHK Başkanı olarak gelecekte ne tür projeleriniz var?

Öncelikle mevcut hakemlerimizin saha performanslarını artırmaya yönelik çalışmaları yoğunlaştıracağız. Ayrıca bu yıl kadın hakemlerimizin profesyonel liglerde görev alabilmelerinin önünü açacak adımlar attık. Beklentimiz ve hedefimiz kadın hakemlerimizin, Süper Lig’de de maç yönetebilmelerine zemin hazırlamak.

Paylaş

“VAR ikinci sarı kartlara da karışmalı”

Elinizde fırsat olsa Var’a ne gibi ekleme yaparsınız?

Gerek oyun kuralları, gerekse VAR protokolü, FIFA ve IFAB’ın ortaklaşa çalışmaları sonucunda ortaya çıkıyor. Ülke federasyonları her iki konuyla ilgili önerilerini bu kurumlara sunuyor ve nihai kararı onlar veriyor. Örneğin kamuoyunda çok sık tartışılan ikinci sarı kartlara müdahale edilmemesi konusu benim de aklımda bulunan bir başlık.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.