DOLAR 32,3718 0.16%
EURO 35,0065 -0.23%
ALTIN 2.324,870,25
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sevindiren haber KKTC’den geldi! Son hasta da taburcu oldu
  • Haber444
  • Gündem
  • Sevindiren haber KKTC’den geldi! Son hasta da taburcu oldu

Sevindiren haber KKTC’den geldi! Son hasta da taburcu oldu

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:03
Sevindiren haber KKTC’den geldi! Son hasta da taburcu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünyayı etkileyen ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgınında KKTC, başarılı bir sürecin ardından virüsten kurtuldu. Yapılan son testlerde pozitif vakaya rastlanılmayan KKTC’de tedavi gören hasta ise bu akşam sağlığına kavuşarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden taburcu edildi.

SON HASTA ALKIŞLARLA TABURCU OLDU

Hastanın taburcu edilirken düzenlenen mini kutlamaya Başbakan Ersin Tatar ile Sağlık Bakanı Ali Pilli de katıldı. Son hasta alkışlar arasında hastaneden ayrıldı.

“BU BİR BAŞARIDIR”

Gazetecilere açıklama yapan Başbakan Ersin Tatar, Sağlık Bakanlığı’nın ve herkesimin özverili çalışmasıyla virüs tehdidinin ortadan kaldırıldığını söyledi. Alınan önlemler ve uygulamalarla başarılı bir süreç geçirdiklerini kaydeden Tatar, “Hepimiz iyi çalıştık. Bu bir başarıdır. Normalleşme sürecini en iyi şekilde yapacağız” dedi.

“BELADAN KURTULDUK”

Sağlık Bakanı Ali Pilli de, sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını söyledi. Pilli, “Covid-19 belası başladığı andan itibaren gerekli önlemlerimizi almıştık. Çok güzel başarılı çalışma ile son hastamızı taburcu ettik. KKTC’yi tanımasalar da biz varlığımızı göstermiş olduk. Dünya sıralamasında önemli sıradayız” diye konuştu. DHA

İLGİLİ HABERKKTC’de 56 gündür kapalı olan işletmeler açılıyor!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.