DOLAR 32,3412 0.18%
EURO 35,1130 -0.25%
ALTIN 2.234,82-0,37
BITCOIN %
Mersin
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şifreli Matematik kurucusu Abdül Aziz Gürbüz online eğitim videolarının matematik okuryazarlığını artırdığını iddia etti.
  • Haber444
  • Gündem
  • Şifreli Matematik kurucusu Abdül Aziz Gürbüz online eğitim videolarının matematik okuryazarlığını artırdığını iddia etti.

Şifreli Matematik kurucusu Abdül Aziz Gürbüz online eğitim videolarının matematik okuryazarlığını artırdığını iddia etti.

ABONE OL
21 Eylül 2020 11:52
Şifreli Matematik kurucusu Abdül Aziz Gürbüz online eğitim videolarının matematik okuryazarlığını artırdığını iddia etti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Online videolar eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor”
Online eğitim videolarının zaman ve mekan sınırını ortadan kaldırarak öğrenme sürecini kolaylaştırdığına değinen Şifreli Matematik youtube kanalında matematik üzerine yayınlar yapan eğitimci Abdül Aziz Gürbüz, “Matematik, ülkemizde pek çok öğrencinin zorlandığı bir alan olarak görülüyor. Bu önyargının kırılması için ise matematik ve analitik düşünmenin öğrenilmesi gerekiyor. Bu noktada pratik yapmak matematik mantığının kavranması açısından oldukça önemli. Ne varki, her öğrenci eşit şartlarda eğitim görmediği gibi pratik yapmak için de özel ders almaya veya etüt merkezlerine gitmeye imkan bulamıyor. Online eğitim videoları, eğitimcilerin büyükşehirlerden köylere, Türkiye’nin her bölgesine ulaşmasına olanak tanıyor. Böylece hem eğitimde fırsat eşitliği sağlanıyor hem de matematik pratiği her öğrenci için erişilebilir hale geliyor. sifrelimatematik.com sitesinde öğrencilerimize ücretsiz sanal dershane imkanı sunarak yardımda bulunuyoruz” dedi.

 

“Matematik günlük hayatta ne işimize yarayacak” sorusunun cevabı değişiyor”
Matematik okuryazarlığındaki artışın devam etmesi için yeni araç ve yöntemlere fırsat verilmesi gerektiğini vurgulayan Şifreli Matematik, “İçinde bulunduğumuz çağa uygun olarak matematikte en sık karşılaştığımız “Günlük hayatta ne işimize yarayacak?” sorusunun cevabı da değişiyor. Teknoloji ilerliyor, uygulama alanları farklılaşıyor, matematik farklı dünyaların kapılarını da açmaya başlıyor. Hal böyle olunca her alan gibi matematiğin de teknoloji çağına ve yeni nesil öğrencilere uygun olarak işlenmesi şart oluyor. Verilen örneklerin yeni neslin algısıyla uyumlu olması, matematikte dijital kaynakların yaygınlaştırılması ve dijital mecraların birer etüt ortamı olarak değerlendirilmesi gibi yaklaşımlar büyük avantaj sağlıyor.” şeklinde konuştu.

 

 

“Online Eğitimin Ülkemize Katkısı Giderek Artıyor”

 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından 15 yaş grubundaki öğrencilerin akademik becerilerini ölçmek için her üç yılda bir yapılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) 2018 raporuna göre Türkiye’nin matematik okuryazarlığı oranı 2015’ten bu yana yüzde 14,7 artarak yüzde 64’e ulaştığını söyleyen Abdül Aziz Gürbüz, “79 ülkeden 600 binden fazla öğrencinin katıldığı araştırmada Türk öğrenciler, matematik okuryazarlığında 8 basamak atlayarak 42’nci sıraya yükseldi. Türkiye’nin ortalama matematik puanı ise 34 puan artarak 454’e ulaştı. Matematik alanında elde edilen bu puan, Türkiye’nin PISA uygulamalarında elde ettiği en yüksek puan olarak kayıtlara geçti. Eğitimciler, ülkenin matematik alanında gösterdiği bu gelişmede her geçen gün yaygınlaşan online eğitim videolarının büyük pay sahibi olduğunu biliyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.