DOLAR 32,5903 0.35%
EURO 34,8758 0.38%
ALTIN 2.497,620,55
BITCOIN %
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika: Antalya Manavgatta orman yangını! Belediye Başkanından…
  • Haber444
  • Gündem
  • Son dakika: Antalya Manavgatta orman yangını! Belediye Başkanından…

Son dakika: Antalya Manavgatta orman yangını! Belediye Başkanından…

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:06
Son dakika: Antalya Manavgatta orman yangını! Belediye Başkanından…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangını rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin CNN TÜRK yayınında “Akıl almaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik” dedi. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, “Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız” ifadesini kullandı.

3 MAHALLE BOŞALTILDI

Yangın Manavgat’ın Side Mahallesi yakınlarında başladı. Ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Alevler Antalya Alanya karayolundaki petrol istasyonlarına kadar ilerledi. Ekipler alevlerin petrol istasyonuna ulaşmaması için mücadele ediyor.

Alevlerin şehir merkezine ulaşmasının ardından 3 mahalle boşaltıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgeye doğru yola çıktı.

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA: AKILALMAZ, KÖTÜ BİR TABLO

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin CNN TÜRK yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Sözen, “Hala devam ediyor, komple yanıyor. yerleşim alanlarına girdi. birçok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli.” dedi.

Sözen, “Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı… Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu” dedi.

ANTALYA’DAKİ YANGINA İTFAİYE EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR

İtfaiye ekipleri geldi, söndürme çalışmaları başladı. Antalya’da 2 ayrı noktada çıkan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

MANAVGAT KAYMAKAMI YİĞİT’TEN AÇIKLAMA: YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE İLERLİYOR

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, AA muhabirine, “Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı.” dedi.

“CAN KAYBI OLMAMASINI ÜMİT EDİYORUZ”

Yiğit, “Bu yangında kozalaklarla fırlatıyor. Süratle etrafa yayıldı. Bir anda bakıyorsunuz, ilgisiz bir yerde yangın başlıyor. Yangının tam üstüne karadan girilemedi. Havadan yoğun şekilde müdahale devam ediyor. Manavgat merkezde de aynı şekilde yangınlar oldu. sıçraya sıçraya geldi adeta. Merkezdekiler önemli ölçüde kontrol altına alındı ama köylerde mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

“YERLEŞİM YERLERİNE OLDUKÇA YAKIN”

DHA muhabiri Alparslan Çınar, “Henüz nasıl başlandığına dair bilgi yok. Bir taraftan vatandaşlar da destek veriyor, çok sayıda ekip yangına müdahale ediyor. Büyük bir alanda etkili oluyor yangın, yerleşim yerlerine de oldukça yakın. Evlere sirayet etmesinden korkuluyor” dedi.

TRT Haber muhabiri de şu bilgileri paylaştı:

“2 tane benzin istasyonunun bulunduğu nokta. Yangının daha da büyümemesi için hortumlarla yangına insanlar müdahale ediyor. Vatandaşlar su şişelerine doldurdukları sularla alevleri söndürmeye çalışıyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.