DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,710,33
BITCOIN 22745450,79%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika: Ayvalık açıklarında hareketli anlar! Yunan botu Türk…
  • Haber444
  • Gündem
  • Son dakika: Ayvalık açıklarında hareketli anlar! Yunan botu Türk…

Son dakika: Ayvalık açıklarında hareketli anlar! Yunan botu Türk…

ABONE OL
14 Haziran 2021 04:07
Son dakika: Ayvalık açıklarında hareketli anlar! Yunan botu Türk…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayvalık önlerinde görevli Türk sahil güvenlik botu, gece saatlerinde Yunan sahil güvenlik botunun Türk kara sularını ihlal ederek bir grup düzensiz göçmeni geri ittiğini belirledi.

Tespiti yapan görevliler hemen botla bu noktaya hareket etti. Sahil Güvenlik Komutanlığınca bölgeye bir bot daha gönderildi.

Yunan sahil güvenlik botu, bölgeyi terk etmesi yönünde yapılan telsiz çağrılarına karşılık vermedi. Türk sahil güvenlik botu üzerine sürülerek, Yunan sahil güvenlik botu Türk kara sularından çıkarıldı. Yapılan manevralar esnasında iki bot arasında sürtme yaşandı. Türk sahil güvenlik botunda herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Geri itilen 8 düzensiz göçmen ise Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca kurtarılarak Ayvalık’a getirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, insan haklarına ve hukuka saygılı şekilde denizde ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmaya ve denizlerin güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat görevinin başında olduğu kaydedildi.

AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.