DOLAR 32,3284 0.21%
EURO 35,1060 -0.16%
ALTIN 2.309,511,42
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika! İmamoğlu’na kumpas soruşturmasında üç gözaltı
  • Haber444
  • Gündem
  • Son dakika! İmamoğlu’na kumpas soruşturmasında üç gözaltı

Son dakika! İmamoğlu’na kumpas soruşturmasında üç gözaltı

ABONE OL
10 Şubat 2022 22:15
Son dakika! İmamoğlu’na kumpas soruşturmasında üç gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul ve Mersin Büyükşehir işbirliğiyle üreticilerden satın alınan 100 ton limon ile ilgili Ekrem İmamoğlu’na yönelik kurgulandığı ortaya çıkan kumpas görüntülerinden sorumlu tutulan 3 kişi gözaltına alındı. Evlerinde arama yapılan telefon ve banka hesapları incelemeye alınan 3 kişinin sorgulaması devam ediyor.

İmamoğlu’na yönelik sosyal medyada paylaşılan ve daha sonra da basında geniş yer bulan görüntülerle ilgili, İstanbul Büyükşehir ve AKP Mersin İl Başkanlığı’nın çifte suç duyurusu üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

HESAPLAR İNCELEMEDE

Başsavcılığın talimatıyla dün gece saat 22.00 sıralarında söz konusu üç şüphelinin adresine baskın düzenlendi. Kumpasta rol oynayarak çekim yaptığı saptanan Mahmut Dölek, çiftçi rolündeki AKP eski yöneticisi Ömer Tuncel ile cep telefonuyla röportajı çektiği öne sürülen DP eski ilçe başkanı Emrah Toraman’ı gözaltına aldı.

Her üç şüphelinin evlerinde arama yapıldığı, cep telefonlarına incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin gecenin ilerleyen saatlerinde Erdemli Devlet Hastanesi’ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

KUMPAS NASIL KURULDU?

İddiaya göre kumpas şöyle kuruldu. Çiftçi rolündeki Ömer Tuncel, Mahmut Dölek yakın arkadaşları Burhan Arslan’a ait limon bahçesine gitti. Yerel gazetecilik yapan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Mahmut Dölek, kamerası ile çiftçi rolüne büründürdüğü arkadaşı AKP Erdemli ilçe yöneticisi ve şu anda bir mobilya mağazasında müdürlük görevini yürüten Ömer Tuncel ile limon ağaçlarının önünde röportaj yaptı.

Bu sırada, bahçede bulunan DP’nin eski ilçe başkanı Emrah Toraman ise cep telefonu ile röportajın görüntüsünü gizlice çekti. Emrah Toraman, arkadaşı olan Mahmut Dölek’i çekimi durdurup, limon satın alınan kişiler için özellikle ‘Yandaş” vurgusunu yapması yönündeki uyarısını da içeren cep telefonu görüntüsünü daha sonra aralarındaki WhatsApp grubunda paylaştı.

İLGİLİ HABERİmamoğlu’nun hedef alındığı görüntüyü çeken Mahmut Dölek: Görüntüleri mizah amaçlı çektim

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.