DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.299,300,97
BITCOIN %
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika: İtalya-Türkiye maçında seyirci olacak

Son dakika: İtalya-Türkiye maçında seyirci olacak

ABONE OL
7 Nisan 2021 09:55
Son dakika: İtalya-Türkiye maçında seyirci olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haziran ayında düzenlenecek EURO 2020’ye kısa bir süre kala, A Milli Futbol Takımımızın İtalya’da oynayacağı açılış maçıyla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. İtalya’nın köklü haber ajansı ANSA’nın aktardığı bilgiye göre 11 Haziran 2021’de Roma Olimpiyat Stadı’nda İtalya ile Türkiye arasında oynanacak EURO 2020 açılış maçı başta olmak üzere, Roma’daki tüm maçlarda tribünlerde seyirci olacak.

Bilim Kurulu’ndan seyircili maçlarla ilgili görüş isteyen İtalya hükümeti, belirli kriterlere göre sınırlı sayıda seyircinin alınmasında bir sakınca olmadığı bilgisine ulaştı. İtalya hükümeti, Sağlık Bakanı Speranza aracılığıyla İtalya Futbol Federasyonu ve UEFA’ya bir yazı göndererek tribünlerde sınırlı sayıda seyirci olmasına izin verileceğini bildirdi.

“ÜLKENİN YARARINA DA MÜKEMMEL BİR SONUÇ”

İtalya Bilim Kurulu’nun hazırlayacağı protokol ile, turnuva esnasında taraftarların da yer alacağı etkinliklerin güvenlik kriterleri belirlenecek.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanı Speranza’ya EURO 2020 vesilesiyle, taraftarların Olimpiyat Stadı’nda yer alması adına en iyi çözümleri bulmak için Bilim Kurulu’na görev vermesinden dolayı teşekkür ediyorum. Böylesine karışık bir dönemde İtalyan taraftarların varlığı federasyonumuza güven verecek. Hükümetin bu konuda verdiği uygunluk, sadece futbol için değil, ülkenin yararına mükemmel bir sonuç.” ifadelerini kullandı.

TOPLAMDA 4 MAÇ OYNANACAK

EURO 2020’nin açılış maçı Türkiye ile İtalya arasında 11 Haziran 2021’de Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Açılış maçının yanı sıra 3 maç daha Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.