DOLAR 32,3484 0.29%
EURO 35,1258 -0.02%
ALTIN 2.308,361,37
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Sel felaketinde can kaybı sayısı yükseldi! Kötü…
  • Haber444
  • Gündem
  • Son dakika… Sel felaketinde can kaybı sayısı yükseldi! Kötü…

Son dakika… Sel felaketinde can kaybı sayısı yükseldi! Kötü…

ABONE OL
14 Ağustos 2021 17:27
Son dakika… Sel felaketinde can kaybı sayısı yükseldi! Kötü…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

11 Ağustos tarihinde başlayan aşırı yağışlar ile Kastamonu Bozkurt’ta bulunan Ezine Çayı taştı. Çayın taşması ile birlikte 5.400 nüfuslu ilçe dakikalar içinde sular altında kaldı. Ezine Çayı kenarındaki apartmanlarda oturan kişilerden bazıları bir anlık panikle araçlarını güvenli yerlere çekmeye çalışırken 5 dakika içinde gelen sel sularına kapıldı. Aradan geçen iki günün ardından selin yol açtığı zararın boyutları da ortaya çıkmaya başladı.

Dere kenarındaki binalarda sel üçüncü, dördüncü katlara kadar yükseldi. Selin yıktığı Bozkurt’ta evlerin ve işyerlerinin alt katları çamur altında kaldı. Birçok ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. İlçeye halen elektrik ve su verilemiyor.

44 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bölgeden acı haberler ise peş peşe gelmeye devam ediyor. AFAD tarafından yapılan son açıklamada “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 36, Sinop’ta 7 ve Bartın’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın’da yürütülen arama kurtarma çalışmaları neticesinde kaybolan 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.