DOLAR 32,3452 0.28%
EURO 35,1294 -0.04%
ALTIN 2.310,391,46
BITCOIN 22898213,11%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suriyeli büyü çetesinin malzemeleri polisi bile şaşkına çevirdi
  • Haber444
  • Gündem
  • Suriyeli büyü çetesinin malzemeleri polisi bile şaşkına çevirdi

Suriyeli büyü çetesinin malzemeleri polisi bile şaşkına çevirdi

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:05
Suriyeli büyü çetesinin malzemeleri polisi bile şaşkına çevirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyü yalanı 

Çetenin ayrıca internet sitesi açtığı, bu site üzerinden de özellikle Arap ülkelerindeki yabancı uyruklu kişilerle görüntülü konuşup, aynı şekilde büyü yapma bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

15 adrese baskın 

Yapılan çalışmaların ardından belirlenen 15 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında özel dizayn edilen büyü evinin de bulunduğu 15 adreste yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Polisler bile şaşıp kaldı 

Adreslerde yapılan aramalarda çeşitli belgelere ve eşyalara el konuldu. Büyü merkezi olarak kullanılan evde yapılan aramada ele geçirilen eşyalar ise polisleri bile şaşkına çevirdi.

Evde, büyü yapmada kullanıldığı öğrenilen kuru öküz kafası, küçük oyuncak bebekler, kırmızı renkli heykeller ve sandalyeye halatla bağlanmış oyuncak bebekler ele geçirildi. Büyü yapmada kullanılan çok sayıda eşyaya el konuldu.

Cip ve villa satın almışlar 

Öte yandan gözaltına alınan Suriye uyruklu şüphelilerin 1 yıl öncesine kadar belediyeden yemek yardımı aldığı, son 1 yıldır ise büyü yapma vaadiyle vatandaşlardan dolandırdıkları paralarla cip ve villa satın alarak, lüks yaşam sürdüğü belirlendi.

Polis, operasyon kapsamında 2 kişiyi arama çalışmalarını ise sürdürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.