DOLAR 32,5738 0.13%
EURO 34,9725 -0.11%
ALTIN 2.439,440,15
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Teşvik Kredisi Nedir?

Teşvik Kredisi Nedir?

ABONE OL
5 Kasım 2021 17:44
Teşvik Kredisi Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Teşvik kredisi, ülkenin ekonomik olarak refahına katkıda bulunmak, girişimcileri desteklemek amacıyla verilen kredi türüdür. Kredi devlet tarafından sağlanmakla beraber, kredi almak isteyen adayların bir takım şartları yerine getirmesi gerekir. Bunun yanında krediyi kullanabilmek için o ülkenin eşit vatandaşlarından bir tanesi olunması gerekir. Ülkeye kayıtlı vatandaş olmayanların bu krediden yararlanması imkansızdır. Teşvik kredisi sübvansiyonel kredi kapsamına girer. Kredi iş kurmak isteyen ancak yeterli sermayeye sahip olmayan adaylara verilir. Bu şekilde istihdam yaratılması teşvik edilir. Teşvik kredinin geri ödemesinin olmaması girişimcilerin ilgisini çekmektedir. Bu kredi sayesinde özellikle gençler iş hayatına korkmadan atılabilmektedir.

Teşvik Kredisi Kimlere Verilir?

Teşvik kredisi devlet tarafından vatandaşa sağlanır. Devlet bu şekilde bir yandan girişimcileri desteklerken, diğer yandan ise istihdam yaratmaya çalışır. Teşvik kredileri günümüzde birçok alanda girişim yapmak isteyen kişilere gerekli koşuları sağlaması halinde sağlanır. Bu kredi türü en çok tarım ve hayvancılıkla uğraşmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Diğer teşvik kredisi alabilecek sektörleri ise şu şekilde sıralanabilir; imalat, tekstil, tarım, madencilik, elektronik, buhar, gaz, su temini, iklimlendirme üretimi vesaire.

Teşvik Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

Teşvik kredisi şartları kredinin alınacağı kuruma göre değişiklik gösterir. Bu nedenle standart bir takım şartlardan bahsetmek mümkün değildir. Örneğin KOSGEB tarafından verilecek olan kredilerde ilk şart kurum tarafından belirlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamaktır. Eğitim sürecinin ardından kişiler, detaylı bir plan hazırlayarak bunu KOSGEB’ e sunar. Sunulan planının olumlu sonuç alması halinde teşvik için kredi onayı verilir.

Teşvik Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Başvuru yapılan projelerden olumlu sonuç alınması durumunda bankalar tarafından girişimciye kredi desteği sağlanır. Sunulan projelerin onay alması durumunda; Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası’nın sunduğu kredi imkanlarından girişimci yararlanabilir.

Krediler oldukça yüklü miktarlardadır ve kuracağınız işe göre destek sağlanır. Yani miktar değişkenlik gösterir. Sizin de kafanızda bir iş fikri varsa; gerekli eğitimlerin ardından kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için https://www.kreditesvik.com/hangi-banka-gumus-hesabi-aciyor/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.