DOLAR 32,3701 0.15%
EURO 34,9582 -0.33%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tinted Tavuklarının Faydaları

Tinted Tavuklarının Faydaları

ABONE OL
23 Şubat 2021 12:05
Tinted Tavuklarının Faydaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tavuk üretimi ve salma tavukçuluk ile birlikte kaliteli yumurtacılık yapmak isteyenlerin tercihi isa tinted tavuk ırkıdır. Bunun nedeni ise girişimciler için birçok faydasının olmasıdır. Yaklaşık 2 yıl kadar yumurtlama süreci bulunur. Günlük maksimum 110 gr kadar yem tüketimi ile bakım maliyetinde avantaj sağlar. Üretiminden itibaren 26.günde yumurtlamaya başlar. Diğer tavuk cinslerine oranlar yaklaşık %98 oranında yumurtlama verimine ulaşır. Kayseri Yarka sitesinde tüm bu faydalar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Tinted Tavuk Tercih Sebepleri

Üreticiler tarafından tinted tavuk ırkının tercih edilmesinin birçok nedeni vardır. Bunların başında her iklime uygun olma, uysal ve fiziksel yapısının dayanıklı olması gelir. Yıllık yaklaşık 350 âdete kadar yumurtlama özelliği vardır. Yem tüketimi de diğer tavuklara göre az olduğu için her türlü maliyet yansımasında yarar sağlar. Yumurta folluklarında da ortalama 6 ile 7 tavuğa bir tane folluk olması yeterlidir. Bu özellikler kar amaçlı üretici girişimciler için başlıca tercih edilme nedenleri arasındadır.

Tinted Tavuk Üretim Şartları Nelerdir?

Salma yumurta tavukçuluğu işini yapmak isteyen girişimciler için tinted yarka satışı yapılmakta ve tavsiye edilmektedir. Hem her ortamda yetiştiriciliğinin yapılabilmesi hem de elde edilecek yumurta üretiminde alınacak faydaları sayesinde iyi bir yatırım aracı olacaktır. Bütün sağlık kontrolleri yapılmış, yumurta salınımına başlamış tavuk alarak üretime yatırım yapmak istiyorsanız Kayseri Yarka sitesinden destek alabilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.