DOLAR 32,5964 0.37%
EURO 34,8538 0.33%
ALTIN 2.496,190,49
BITCOIN 21292495,37%
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Torna Tezgâhı Kesici Takımları

Torna Tezgâhı Kesici Takımları

ABONE OL
22 Şubat 2021 09:38
Torna Tezgâhı Kesici Takımları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi ekseni çevresinde dönen ve iş parçası üzerinde doğrudan hareket eden kesici takım yardımı ile talaş kaldırma işlemi yapan kesicinin adına torna kalemi denilir. Torna kalemleri ise genelde tek uçlu kesiciler olarak bilinir. Torna tezgahları sırasında kullanım sağlayan freze takımları malzeme yapısına göre ve profil durumlarına göre iki ana gruba ayrılır. Bunların birisi malzeme cinsine göre torna takımları olurken diğeri ise tornalama işlemlerine göre torna takımlarıdır.

Torna tezgahı, kolay yılla yapılacak olan delik delme ve montaj işlemleri sırasında sizlere yardımcı olur. Uzun ömürlü bir yapıya sahip olmakla birlikte büyük işlerin kolaylıkla idare edilmesini sağlar. Önemli bir katkısı bulunan bu tür sistemler, yapılar üzerine elektronik küçük parçalar eklemeyi de kolaylaştırır. Bunun dışında kesici takımları da belirli başlık ve uçlarla, istenilen bölgelerin hızlı ve güvenilir bir şekilde yontulmasını ve düzeltilmesini sağlar.

Tornalama İşlemlerine Göre Torna Takımları

Tornalama işlemleri sırasında kullanılabilen belirli başlı kesici takımlar yer alır. Tempo Kesici Takımlar sitesinde detaylarını inceleyebileceğiniz bu çeşitler; dış çap ve alın tornalama kalemleri, vida kalemleri, profil kalemleri, kanal kalemleri, kesme kalemleri, delik iç çap kalemleri, delik iç çap vida kalemleri, delik iç çap kanal kalemleri, punta matkapları, matkaplar, kılavuzlar, paftalar ve tırtıl makaraları gibi torna takımları olarak bilinir.

Her bir tornalama işlemi, farklı basamaklarla devam eder. Bu süre zarfında kanal ya da kesme gibi durumlar ortaya çıkabilir. Kanal işlemi için küçük boyutlu yontmalar gerekirken daha büyük boyutlu kesme işlemleri için daha büyük torbalar kullanılır. Özellikle kullanılacak olan başlıklar bu süre zarfında önemlidir. İşlerin eksiksiz ve kusursuz bir biçimde devam etmesini sağlayan bu tür yöntemler, oldukça dayanıklı ve güvenilirdir. Bu koşulda uzun süreli faydalar ortaya çıkmasını da destekler.

Dış Çap Tornalama Takımları

Dış çap tornalama kalemleri diğer bir isim ile dış çap tornalama takımları belirli işlemlerde kullanılır. Kesici takım aletleri arasında yer alan belirli ürünler bulunur. Bunlar ise; her türlü dış çap tornalama sırasında, alın tornalama da konik tornalama ve pah tornalama gibi yerlerde tercih edilir. Dış çap tornalama kalemlerinin iki yönlü türü vardır. Biri tornalama yönüne göre sağ taraf birisi ise sol taraftır. Sizde ürünlerden yararlanmak isterseniz, Tempo Kesici Takımlar sitesinden alabilirsiniz.

Dış çap tornalama, dış cephede yapılacak olan işlemler için uygundur. Farklı çeşit ve modelleriyle karşımıza çıkan bu tür işlemlerde en sık kullanılanlarıdır. Torbalar farklı büyüklük ve çeşitlerde ortaya çıkan ürünlerdir. Kesme, kanal kalemi ve kesme kalemi gibi farklı amaçlar için kullanılır. Oldukça uzun ömürlü içerikleri ve modelleriyle bu tür ürünler, uzun soluklu ve güvenilir bir biçimde gerekli alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.