DOLAR 32,3297 0.23%
EURO 35,0856 -0.14%
ALTIN 2.299,710,99
BITCOIN %
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Kızılay ve SAP Türkiye’den Eğitimde

Türk Kızılay ve SAP Türkiye’den Eğitimde

ABONE OL
16 Kasım 2020 16:09
Türk Kızılay ve SAP Türkiye’den Eğitimde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SAP Türkiye ve Türk Kızılay ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında belirleyici bir rol üstlenen bilişim sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla Nitelikli Bilişim Personeli Yetiştirme Programı’nı hayata geçirdi. Program, gençleri dijital ekonominin gerektirdiği becerilerle donatmayı ve dijital dönüşüm ile kurumlarda ortaya çıkan yetenek ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Türk Kızılay Toplum Temelli Göç Programları Geçim Kaynağını Geliştirme Programı tarafından yürütülen proje kapsamında bugüne kadar İstanbul ve Ankara’da 4 eğitim tamamlandı ve 100’e yakın genç mezun oldu. İlk iki program kapsamında Ankara’da SAP’nin programlama dili ABAP, İstanbul’da ise SAP sistemlerinin altyapısının yönetilmesi (BASIS) üzerine eğitimler gerçekleştirildi. İlk iki programı başarıyla tamamlayan 50 genç, SAP sertifikalarını aldı ve 27 genç çeşitli şirketlerde çalışmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan 3. ve 4. programlar kapsamında ise gençler, İstanbul’da Maliyet Muhasebesi modülü, Ankara’da Finansal Muhasebe modülü alanlarında eğitim aldı. Programları başarıyla tamamlayan yeni mezunlar, SAP Danışmanı olarak kariyer yolculuklarına başlayacak.

“Mezun gençlerimizle, kurumların dijital dönüşüm yolculuklarında yollarımız hep kesişecek”

Online mezuniyet töreninde konuşan SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, “İçinden geçtiğimiz dönemde ileri teknolojilerin etkisi çok daha görünür oldu. Kovid-19 pandemisi aslında dünyanın yaşadığı ilk pandemi değil. Daha önce de farklı coğrafyalarda farklı zamanlarda benzer mücadeleler yaşandı. Bu pandemi de muhtemelen ne ilk ne de son olacak. Değişen dünyada var olmak hatta bunun da ötesinde avantaj yakalayabilmek büyük önem taşıyor. Dijital dünyada ve yeni normalde bilişim sektöründe çalışacak nitelikli gençlere ihtiyaç her geçen gün artacak. Bu programlardan mezun olan arkadaşlarımız bugün itibarıyla meslektaşlarımız; çalıştıkları kurumlarda dijital dönüşüm öncüsü olacaklar ve ülkemiz için önemli dijital dönüşüm projelerine imza atacaklar. Programdan mezun olan gençlerle kurumların dijital dönüşüm yolculuğunda yollarımız hep kesişecek.” dedi.

“Gençlerimizin bilişim sektöründe istihdam edilmesine yönelik çabalarımız devam ediyor”

Türk Kızılay Genel Müdürü Yardımcısı Alper Küçük ise konuşmasında şunları söyledi: “SAP Türkiye ile birçok alanda iş birliğimiz bulunuyor. Bunlardan biri olan Nitelikli Bilişim Personeli Yetiştirme Programı’nın ilkini başarıyla gerçekleştirmiştik. İkincisinde de yine 50 gence SAP çözümleri alanında eğitimler verdik. Türk Kızılay olarak hem ülkemizin vatandaşları için hem de ülkemizdeki milyonlarca göçmen için muhtelif alanlarda buna benzer çalışmalar yapıyoruz. Bugün burada mezuniyet törenini gerçekleştirdiğimiz programla da bilişim sektörüne yönelik önemli bir çalışma gerçekleştirmiş olduk. Bu eğitimle bilişim sektöründe genç kardeşlerimizin istihdam edilmesine vesile olmaktan mutluyuz. Bu projeye SAP Türkiye ile birlikte imza atmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türk Kızılay olarak biz de SAP çözümleri kullanıyoruz. Bu anlamda bilişim konusunda bizim de nitelikli personel ihtiyacımız oluyor. Dolayısı ile bu eğitim programında yetişmiş arkadaşlarımıza kurumumuzda da yer veriyoruz. Bu kapsamda eğitimlerini tamamlayan iki arkadaşımızı da kurumumuzda istihdam edeceğiz.”

Programdan mezun olan ve şu an bir kurumda SAP ABAP Danışmanı olarak görev yapan Ahmet Kul ise eğitimler hakkında: “ODTÜ İnşaat Bölümü’nden mezun olduktan sonra SAP’nin bir parçası olmak istedim. Bu eğitim programına ilk döneminde başvuruda bulundum. ABAP alanında eğitimleri alarak mezun oldum. Mezuniyet töreni bir cuma günü gerçekleşmişti. Hemen ardından ilk pazartesi günü bir iş teklifi aldım ve kısa zaman içerisinde de işe başladım. Bu programı hayata geçiren herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

SAP Hakkında

Akıllı İşletmeler ile gücüne güç katan bir deneyim şirketi olarak SAP, tüm sektörlerde her ölçekteki şirketin iş süreçlerini en iyi şekilde yürütmesine destek oluyor. Dünyadaki finansal işlemlerin %77’si SAP sistemine dokunuyor. Öğrenen Makineler, Nesnelerin İnterneti ve gelişmiş analitik teknolojilerimiz, şirketlerin akıllı işletmelere dönüşmesine yardımcı oluyor. SAP’nin uçtan uca uygulamaları ve servisleri, özel sektör ve kamu sektöründen 437.000’den fazla kurumun kârlı bir şekilde faaliyet göstermesine, değişimlere uyum sağlamasına ve rekabette fark yaratmasına olanak tanıyor. SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. Bugün SAP Türkiye, Ankara ve İstanbul’da yer alan ofisleri ve İstanbul Teknopark’ta yer alan SAP Geliştirme Merkezi dâhil olmak üzere 250 kişilik uzman bir ekip ile 1300’ün üzerinde kuruma hizmet vermektedir. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, en büyük 10 bankanın 9’u ve Borsa İstanbul listesinin en tepesindeki şirketlerin %70’ten fazlası iş süreçlerini SAP çözümleri ile yönetiyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 4000’in üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkânı sağlamış bulunuyor. SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.