DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20660415,01%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünlü çiftin oğlunu öldüren katilin cezası belli oldu
  • Haber444
  • Gündem
  • Ünlü çiftin oğlunu öldüren katilin cezası belli oldu

Ünlü çiftin oğlunu öldüren katilin cezası belli oldu

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
Ünlü çiftin oğlunu öldüren katilin cezası belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Akın Kutlu, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlanırken, olayda hayatını kaybeden Emre Tyler Mays’ın annesi Figen Mays ve babası Randolph Mays ile taraf avukatları katıldı. 

Cezada indirim uygulanmadı 

Mahkeme heyeti, sanık Akın Kutlu’yu “Çocuğu kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Mahkeme maktulün çocuk olması nedeniyle cezada indirim uygulamadı.

Karardan dolayı heyete teşekkür ediyorum 

Duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Figen Mays, “Evet milyonda bir olacak bir olay ama hepinizin başına gelebilirdi, bizim başımıza geldi. Bu suç örgütü bir aile. Babası, iki cinayetle yatmış, yargılanmış ve serbest bırakılmış. Oğlu da bu cinayetten serbest bırakılmak için ‘Ben çok pişmanım ama yanlışlıkla işledim bu cinayeti, beni serbest bırakın’ diye talepte bulundu. Çok pişman bir insan, cezam neyse razıyım der. Fakat cezam neyse razıyım demedi çünkü bunlar suç makinesi insanlar. Bu insanların sokakta dolaşmaması lazım çünkü hepimiz için bir tehlike. Alınan karardan dolayı mahkeme heyetine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

Olayın görüntüleri dosyaya girmişti 

Bir kavga sonucu darp edilen lise öğrencisi Emre Tyler Mays, 7 Ocak’ta ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmüştü. Emre Tyler Mays, sedyeyle indirildiği sırada sanık Akın Kutlu tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Gözaltına alınan şüpheli Akın Kutlu polise verdiği ifadesinde, yaralı olan yakınlarını görmek üzere Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldiği, sanığın bu sırada ambulansla acile getirilen Emre Tyler Mays’in yakınlarını yaralayan husumetli olduğu kişilerden birine benzettiği için olayı gerçekleştirdiğini söylemişti. Sanık Akın Kutlu emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 8 Ocak’ta çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olay günü, sanık Akın Kutlu’nun ambulansın kapısının açılmasından sonra elinde gizlediği bıçakla sedye üzerinde bulunan Emre Tyler Mays’ı defalarca bıçakladığı anın güvenlik kamera görüntüleri de dava dosyasına girmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.