DOLAR 32,5343 -0.05%
EURO 34,8089 -0.18%
ALTIN 2.425,10-0,19
BITCOIN %
Mersin
28°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali şehirdeki corona virüsü vakalarının çoğunun kaynağını açıkladı!
  • Haber444
  • Gündem
  • Vali şehirdeki corona virüsü vakalarının çoğunun kaynağını açıkladı!

Vali şehirdeki corona virüsü vakalarının çoğunun kaynağını açıkladı!

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:02
Vali şehirdeki corona virüsü vakalarının çoğunun kaynağını açıkladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilmez, Twitter hesabından corona virüsü vakalarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Vali Bilmez, “Değerli hemşehrilerim, hep birlikte mücadele ettiğimiz koronavirüs salgınında; ilimiz vakalarının çoğu yasak olan taziye ziyaretlerinden kaynaklanmakta, sosyal mesafe kuralına uymayanlara cezai işlem uygulanmaktadır. Lütfen iletişim araçlarını kullanalım” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliği, İpekyolu ilçesi Ortanca mahallesindeki taziyeye katılan 6 kamu çalışanına idari yaptırım cezası verildiğini açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesinde Eralan ailesinden 4 Eraygen ailesinden de 2 kişinin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması sonrası mahalle karantinaya alınmıştı.

* Mahallede vefat eden bir kişi için taziye kurulmasına izin veren Muhtar Mehmet Nuri Yönten de görevden alınmıştı.

* Bugün sağlık ekipleri tarafından yapılan taramalarda vaka sayısının 15’e çıktığı mahallede, taziyeyi kurup yemek veren taziye sahibi ile taziyeye katılan 6 kamu çalışanına sosyal mesafeyi ihlal etmelerinden dolayı 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince toplam 22 bin 50 TL idari yaptırım cezası uygulandı.

* Ayrıca sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda taziye sahibi ile taziyeye katılan bir sağlık çalışanın da Covid-19 testleri de pozitif çıktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.