DOLAR 32,4350 0.33%
EURO 34,9989 -0.23%
ALTIN 2.324,540,22
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Vasip Şahin’den karantina açıklaması: 1700 kişi daha bekliyoruz
  • Haber444
  • Gündem
  • Vali Vasip Şahin’den karantina açıklaması: 1700 kişi daha bekliyoruz

Vali Vasip Şahin’den karantina açıklaması: 1700 kişi daha bekliyoruz

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:40
Vali Vasip Şahin’den karantina açıklaması: 1700 kişi daha bekliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medine’den Ankara’ya gelen umre yolcuları, Esenboğa Havalimanı’na inen uçaklarının içerisinde sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, karantina altına alınanların sayısının 10 bin 330 kişi olduğunu belirtti.

ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, umreden dönenlerin karantina altına alındığı Ankara Üniversitesi 50’nci Yıl Yerleşkesi’nde incelemelerde bulundu.

Gazetecilere incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada Şahin, 3 yurt müdürlüğünün kullandığı binaların, öğrencilerin de tatilde olmasından yararlanılarak, karantina için tahsis edildiğini söyledi.

Şahin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

*Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Buradaki öğrencilerimiz diğer yurtlardaki boş kapasitelere alındı. Onlar da hiçbir şekilde mağdur edilmediler.

*Ama ülkemizin aldığı tedbirler neticesinde bizim burada birtakım hazırlıkları yapmak gibi zorunluluk doğdu. Dolayısıyla burada bugün itibarıyla 1800 vatandaşımıza hizmet ediyoruz.

*Bütün kurumlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umudumuz buradaki hiçbir vatandaşımızda herhangi bir hastalığın zuhur etmemesi.

“5 KİŞİYİ ÖZEL HASTANEMİZE ALDIK”

Vali Şahin, karantina uygulamasının, hastalık olduğu anlamına gelmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı;

*Sadece en ufak bir riski bile olsa onun bertaraf etme amacı ile yapılıyor. Zaten havaalanında bu yolcular uçakta ve uçaktan indikten hemen sonra kontrollere tabi tutuldular.

*Onlardan semptom şüphesi arz eden hastalarımız, bunun sayısı 5, onları bizim karantina ile ilgili özel hastanemize aldık. Diğerlerini burada misafir ediyoruz.

“1700 KİŞİYİ DAHA BEKLİYORUZ”

Vali Şahin, yurtlarda sağlık taramasının yapıldığını, herhangi bir semptom belirtisi halinde görevlilerin müdahale ettiğini söyledi. Şahin ayrıca 1700 kişinin daha bu geceye kadar gelmesini beklediklerini belirtti. DHA

İLGİLİ HABERUmreden dönenler karantina koşullarına isyan etti: Asıl burada hasta olacağız İLGİLİ HABERSon dakika… Umreden dönen 5 bin 300 kişilik son kafileye uyarı İLGİLİ HABERKarantina yurtları… 10 bin 330 kişi gözlem altına alındı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.