DOLAR 32,3761 0.17%
EURO 35,0249 -0.19%
ALTIN 2.324,850,25
BITCOIN 2262862-0,61%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yumurta Üretimi İçin Tavuk Çeşitleri

Yumurta Üretimi İçin Tavuk Çeşitleri

ABONE OL
22 Şubat 2021 13:21
Yumurta Üretimi İçin Tavuk Çeşitleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yumurtanın insan hayatı için çok önemli olduğu bilimsel olarak birçok ortamda ifade edilmektedir. Dünya nüfusunun sürekli artması ve ülkemiz genelinde de tavuk tüketiminin yüksek adetlere ulaşılmasına paralel olarak, yumurta üretimine de gözlerin çevrilmesine neden olmuştur. Dolayısıyla yumurta tavuğu sektörü de kendi içerisinde dikkat çekmektedir.

Bu konu üzerinde yatırım yapan ve süreç içerisinde üretime devam eden yatırımcıların tavuk alırken tercihleri arasında İsa Tinted ilk planda yer almaktadır. isa tinted salma yumurta tavukçuluğunda tercih edilebilecek ırklar içerisinde yer almaktadır. Fransız kökenli bu safkan yumurta tavuğu yüksek verimlilik kapasitesi ve üretim aşamalarındaki düşük yem giderleri sebebiyle çiftliklerin tercih ettikleri ırk olarak dikkat çekmektedir. Bu ırk ve süreçleri hakkında bilgiye Çetinler Tavukçuluk sitesinden ulaşabilirsiniz.

Tinted Tavuk Özellikleri

Tinted tavuk beyaz parlak tüylere sahip, uysal çok az yem ile maksimum yumurta üretimi sağlayan bir cinstir. Diğer tavuk türlerine göre sağlık açısından yüksek dayanıklıdırlar. Uygun bakım ve beslenme koşulları içerisinde, yıllık ortalama 300-320 arasında yumurtlayan tinted yarka satışı yapan firmalar içerisinde güvenilir firmalar tercih edilmelidir.

İsa Tinted yumurta rengi, köy yumurtası rengi ile uyumlu kırık beyaz tonlarında olup açık renk köy yumurtası olarak ifade edilmektedir. Bu yumurtalar kalın kabuklu ve XL boyutlarında olup ortalama ağırlıkları 65-70 gram olabilmektedir. Tinted yarka satışı ve üretim aşamaları konusunda Çetinler Tavukçuluk sitesinden güvenilir hizmet sağlayabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.