DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zabıtalardan kurtulmak isteyen dilencilerden akılalmaz tehdit: Yaklaşma koronayım, tükürürüm
  • Haber444
  • Gündem
  • Zabıtalardan kurtulmak isteyen dilencilerden akılalmaz tehdit: Yaklaşma koronayım, tükürürüm

Zabıtalardan kurtulmak isteyen dilencilerden akılalmaz tehdit: Yaklaşma koronayım, tükürürüm

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
Zabıtalardan kurtulmak isteyen dilencilerden akılalmaz tehdit: Yaklaşma koronayım, tükürürüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de koronavirüs vakalarındaki artış devam ederken, İstanbul’da karşılaşılan bir durum salgını fırsata çev,irmeye çalışan insanların varlığını ortaya çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, dilencilerin zabıtalara karşı “Yaklaşma koronayım, tükürürüm” dediğini söyledi.

“YAKLAŞMA, TÜKÜRÜRÜM”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı’ndan elde edilen verilere göre pandemi döneminde yapılan denetimlerde bin 554 dilenci hakkında işlem yapıldı. Mega kentte dilenciyle mücadele konusunda topyekun çalışma başlattıklarını belirten İBB Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, bazı dilencilerin zabıta memurlarını “Koronayım, yaklaşmayın, tükürürüm” tarzında söylemlerle müdahale etmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy

“AMİRLİKTE KAÇ KİŞİ VARSA ONLAR DA DİLENCİYE BAKACAK”

Milliyet’ten Gülden Çoktan’ın haberine göre, İBB Zabıta Daire Başkanlığı’nın bütün birimleri ile başta dilenci sorunu olmak üzere bütün konularda mücadele başlattıklarını kaydeden Ulusoy, bundan sonra bütün birimlerin dilenciye müdahale edeceğini söyledi. İstanbul’da dilencilikle mücadele kapsamında yeni bir dönemin başladığının altını çizen Ulusoy, şunları anlattı: “Gün içerisinde üç ekip sadece dilenciye bakıyordu. Biz bu sistemden vazgeçtik. Merkez amirliğimizde 500 kişi varsa onlar da dilenciye bakacak. Olaya müdahale edip sonrasında ilgili birime teslim edecek. Yani zabıtanın tek vücut çalışması lazım. Bir zabıta memuru trafik birimindeyse seyyara da dilenciye de bakacak. Çünkü dışarıdaki vatandaş onun hangi birimde çalıştığını bilmez. Avrupa’da iki, Anadolu’da üç olmak üzere beş dilenci ekibimiz var. Beş ekibin bütün İstanbul’a yetişmesi mümkün değil. Onun dışında 63 tane seyyar ile mücadele ekibimiz var.”



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.