DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2022’de Almanya İş Arama Vizesi Nasıl Alınır?

2022’de Almanya İş Arama Vizesi Nasıl Alınır?

ABONE OL
7 Mart 2022 08:56
2022’de Almanya İş Arama Vizesi Nasıl Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya vatandaşı olmayan kişilerin sahip oldukları uzmanlık alanına göre Almanya’da iş araması için alması gereken uzun süreli (D tipi) vize türü Almanya iş arama vizesidir. Almanya iş arama vizesi için en az 4 yıllık lisans mezunu olma şartı aranmaktadır ve Almanya iş arama vizesi için başvuru sahiplerinin kendi ülkesinde sahip olduğu kariyer geçmişleri, özgeçmişleri, vize başvuru niyet yazısı ve uzmanlık belgeleri gibi belgeleri hazırlaması gerekmektedir.

 

Almanya’ya nitelikli eleman olarak vize başvurusu yapan kişilerin mezuniyetleri için denklik işlemi yaptırması gerekmektedir. Almanya iş arama vizesi başvuru niyet yazısında Almanya’da uzmanlık alanına göre iş arayacağını ifade eden kişilere, Almanya 6 aylık iş arama vizesi düzenlenmektedir. Almanya iş arama vizesi hamilleri, vize geçerlilik süresi boyunca Almanya’da ikamet edebilmekte ve iş başvuruları yapabilmektedir. Almanya iş arama vizesi aracılığıyla haftalık 10 saat çalışma hakkı mümkün olmaktadır.

Türkiye’den yapılan Almanya vizesi başvurularında son 4 yılda %98.1 onay oranı elde eden Vizem.net’in danışmanlarına, Almanya iş arama vizesi hakkında bilinmesi gerekenleri sorduk.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Almanya İş Arama Vizesi Şartları Nelerdir?

Almanya iş arama vizesi şartları aşağıda listelenmiştir.

  • 18 yaşından büyük olmak: Almanya iş arama vizesine başvuru yapabilmek için başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.
  • Yeterli uzmanlık becerisine sahip olmak: Başvuru sahibinin en az 4 yıllık üniversite bölümlerinden mezun olması ve diplomasını Almanya’da denk saydırması gerekmektedir.
  • Uzmanlıkta deneyim sahibi olmak: Almanya iş arama vizesine başvurusu yapabilmek için başvuru sahibinin en az 5 yıl çalışma deneyimine sahip olması gerekmektedir.
  • Finansal olarak düzenli gelir sahibi olmak: Vize başvuru sahibinin uzman olduğu meslek üzerinden istikrarlı olarak gelir etmesi şartı aranmaktadır.

Almanya İş Arama Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya iş arama vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Almanya iş arama vizesi başvuru formu: Vize başvuru sahibi tarafından 2 kopya doldurulmuş, imzalanmış ve güncel tarihli olan vize başvuru formlarının ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Pasaport: Vize başvuru sahibi adına düzenlenmiş geçerli pasaportun teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Biyometrik özelliklere sahip 3 adet fotoğrafın verilmesi gerekmektedir.
  • Almanya’da konaklama belgeleri: Vize geçerlilik süresince başvuru sahibinin konaklamayı planladığı adrese ait kanıtlayıcı belgelerin sunulması gerekmektedir.
  • Kişisel belgeler: Başvuru sahibine ait vatandaşı olunan ülkedeki ikametgahı, adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı, askerlik durum belgesi gibi belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Alman göç idareleri tarafından belirlenen kriterleri karşılayan ve planlanan seyahat tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigortasının düzenlenmesi gerekmektedir.
  • Finans planı: Vize başvuru sahibi adına kayıtlı banka hesabında Almanya ikameti süresince yapılacak masrafları karşılamak için yeterli düzeyde olan blokeli hesap bilgileri ve hesap cüzdanının sunulması gerekmektedir.
  • Özgeçmiş: Vize başvuru sahibinin akademik geçmişini ve çalışma deneyimlerini gösteren özgeçmişin hazırlanması gerekmektedir.
  • Niyet mektubu: Almanya iş arama vizesi için sahip olunan niyetin açık ve net bir şekilde ifade edilmesi, vize geçerlilik süresince Almanya’da iş aranacağını, iş bulunamaması durumunda ülkeye geri dönüleceğini ifade edecek şekilde yazılması gerekmektedir.
  • Diploma ve sertifikalar: Başvuru sahibinin mezun olduğu üniversite diploması ve sahip olunan uzmanlık veya mesleki sertifikaların ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Vize başvuru harç bedeli dekontu: Almanya iş arama vizesi başvurusu için gerekli olan harç ücretinin ödendiğini gösteren dekontun teslim edilmesi gerekmektedir.

Almanya İş Arama Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya iş arama vize başvurusu, Almanya Konsoloslukları ve Büyükelçiliklerine yapılmaktadır.

Almanya’da iş aramak için başvuru sahibinin özgeçmişini, diplomasını ve mevcut mesleki sertifikalarını Vizem.net Almanya vize departmanına göndermesi halinde gerekli incelemeler yapılıp başvuru durumunun uygunluğu değerlendirildikten sonra başvuru yapılabilmektedir.

Almanya İçin İş Arama Vize Ücreti Nedir?

Almanya için iş arama vize başvuru ücreti 75 Euro’dur. Danışmanlık, yeminli tercüme ve biyometri işlemleri dahil 2022 yılında 210 Euro tutmaktadır.

Almanya İş Arama Vizesi Ne Kadar Süreliğine Verilir?

Almanya iş arama vizesi 6 ay süreliğine verilmektedir.

Almanya İş Arama Vize Süresi Uzatılabilir Mi?

Hayır, Almanya iş arama vize süresi uzatılamamaktadır. Almanya iş arama vizesi boyunca iş Almanya’da iş bulamayan kişilerin vatandaşı olduğu ülkeye geri dönmesi şartı bulunmaktadır.

Almanya iş arama vizesi süresince Almanya’da iş bulabilen kişilerin sahip oldukları işe kabul evrakları ile Yabancılar Dairesi Kayıt Bürosu’na giderek Almanya çalışma vizesi ve oturum izni için başvuru yapması gerekmektedir.

Almanya’da İş Arama Vizesi İle Tam Zamanlı Bir İşte Çalışılabilir Mi?

Hayır, Almanya’da iş arama vizesi ile tam zamanlı bir işte çalışmak mümkün olmamaktadır. Almanya iş arama vizesi ile haftada en fazla 10 saat çalışma izni verilmektedir. Tam zamanlı olarak çalışmak isteyen kişilerin Almanya çalışma iznine ve oturum iznine başvuru yapması gerekmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Almanya iş arama vizesi ve Almanya işçi alımları ile ilgili en sık sorulan sorulara Vizem.net danışmanlarının verdiği yanıtları aşağıda derledik.

Almanya İş Arama Vizesi İçin Bloke Hesapta Ne Kadar Olmalıdır?

Almanya iş arama vizesi için bakiye gösterilecek hesaptaki paranın blokeli olması gerekmektedir. İş arama vizesi ile vize başvuru sahibi tam zamanlı çalışamadığı için Almanya Hükümeti, Almanya’da geçirilecek süre boyunca vize sahibinin kendisini finanse edebilecek ve yaşam masraflarını karşılayabilecek düzeyde paraya sahip olduğundan emin olmak istemektedir.

Almanya iş arama vizesi için finansal durumu gösteren banka belgelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Almanya iş arama vizesi başvurularında başvuru sahibi adına kayıtlı banka hesabında aylık en az 947 Euro gösterilmesi gerekmektedir. İş arama amacıyla düzenlenen Almanya vizesi 6 aylık süreyle geçerli olacağı için, banka hesabında 5.682 Euro gösterilmesi gerekmektedir.

İşkur Almanya İşçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşkur Almanya işçi alımı başvurusu yapmak isteyen firmaların Almanya’da kurulu bir firma ile İstisna Akdi (Eser Sözleşmesi) imzalaması gerekmektedir. Almanya’da bulunan Türk firmaları, Kota Tahsis Belgesi için İşkur müdürlüklerine başvuru yapmaktadır.

 

 

İşçi alımı yapmak isteyen Türk firmaları, Almanya’ya götüreceği işçiler için İşkur Almanya işçi alımı başvuru formu doldurmaktadır ve ön çalışma izni belgesi talebinde bulunmaktadır. Türk firmaları, ön çalışma izni belgeleri ile SGK’ya AT1/AT11 (AT6) belgelerini almak için teminat yatırmaktadır. Ön çalışma izin belgelerini düzenleyen Türk firmaları, teminat yatırıldığına dair dekont ile bireysel iş sözleşmelerini onaylatmak üzere İşkur müdürlüklerine başvuru yapmakta ve ardından Alman dış temsilciliklerine Alman vize başvurusunda bulunmaktadır.

Almanya İşçi Alımı Yapılan Sektörler Hangileridir?

Almanya işçi alımı yapılan sektörler aşağıda listelenmiştir.

  • Sağlık
  • Hizmet
  • İnşaat
  • Mühendislik
  • Yazılım
  • Otomotiv
  • Gıda

Almanya Sağlık Personeli Alımı Şartları Nelerdir?

Almanya sağlık personeli alımı şartları kapsamında en az 4 yıllık üniversitelerin sağlık bölümlerinden mezun olma, meslekte en az 5 yıl çalışma ve en az B1 düzeyinde Almanca dil bilgisine sahip olma gibi kriterler bulunmaktadır.

İşkur Almanya; hemşire, eczacı, yaşlı bakım uzmanı, fizyoterapist gibi istihdam ilanları vermektedir. Almanya’da sağlık personelleri için ortalama maaş 2.000- 4.000 Euro arasında olup uzmanlık alanına ve kıdeme göre değişkenlik göstermektedir.

Almanya Şoför Alımı Şartları Nelerdir?

Almanya şoför alımı şartları için çalışan adayında 4 yıllık lisans mezuniyeti, sürücü ehliyeti, 5 yıllık deneyim ve B1 düzeyinde Almanca dil bilgisi kriterleri belirlenmiştir.

Almanya’daki bir nakliye aracı şoförü ortalama 2.400 ile 2.600 Euro brüt ücret kazanmaktadır.

Almanya İnşaat İşçisi Alımı Şartları Nelerdir?

Almanya inşaat mühendisi iş ilanları üzerinden Almanya’da çalışmak isteyen mühendisler için 4 yıllık üniversite mezuniyeti, alanında 5 yıllık deneyim ve B1 düzeyinde Almanca dil bilgisi şartı aranmaktadır. Almanya’da inşaat mühendislerinin ortalama maaşı 3.300 Euro’dur. Almanya’daki inşaat sektöründe çalışmak isteyen kişiler, Almanya’daki Türk şirketleri iş ilanları sitelerini takip etmelidir.

Almanya Aşçı Alımı şartları nelerdir?

Almanya aşçı alımlarında 4 yıllık lisans mezuniyeti, 5 yıllık mesleki deneyim ve B1 düzeyinde Almanca şartı aranmaktadır. Almanya’da aşçılar ortalama 1.600 Euro kazanmaktadır. İşkur, belirli aralıklarla Almanya aşçı ilanları vermektedir.

İş Arama Vizesi Veren Diğer Ülkeler Hangileridir?

İş arama vizesi veren diğer ülkeler aşağıda belirtilmiştir.

  • Hollanda
  • Finlandiya
  • Danimarka
  • Kanada
  • Amerika Birleşik Devletleri

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.