DOLAR 32,5969 0.34%
EURO 34,8225 0.2%
ALTIN 2.513,261,17
BITCOIN 20932481,65%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Airbus, inovasyon ortamını Airbus Scale ile geliştiriyor
  • Haber444
  • Gündem
  • Airbus, inovasyon ortamını Airbus Scale ile geliştiriyor

Airbus, inovasyon ortamını Airbus Scale ile geliştiriyor

ABONE OL
10 Kasım 2021 13:40
Airbus, inovasyon ortamını Airbus Scale ile geliştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Airbus Scale, Airbus’ın yenilikleri, start-up anlaşmaları ve şirket kurma etkinliklerini bir araya getiren yeni bir inovasyon birimidir. Bu, Airbus’ın toparlanma ve büyümesini destekleyecek ve şirketin sıfır emisyon hedefinin bir parçası olarak gelecekteki programların ve işletmelerin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır. Bu yeni birim, Airbus’ın Silikon Vadisi’ndeki Acubed, Shenzhen’deki Airbus Çin İnovasyon Merkezi (ACIC) ve Airbus UpNext teknoloji kuruluşu gibi diğer Airbus inovasyon merkezlerini ve Airbus’taki genel inovasyon ortamını güçlendiriyor

 

Airbus Teknik Direktörü Sabine Klauke, “Sürdürülebilir havacılığa öncülük etmek kolektif bir meydan okumadır ve inovasyon da bunun merkezinde yer alıyor. Airbus Scale’i kurarak, mevcut iç bilgi birikimimizi ve know-how’ımızla yeni şirketleri atıl olmaktan kurtaracağız.  Ayrıca, gelecekteki sıfır emisyon hedefimiz için ilgili teknolojiye sahip start-up şirketlerini aramak ve Airbus’a dahil etmek için çalışacağız. İnovasyon stratejimiz için bu ilave kaldıraç, net sıfıra giden yolda ihtiyacımız olan ekosistemi yaratmaya yardımcı olacak” dedi.

Yeni inovasyon birimi, Airbus’ın iç ve dış yenilik faaliyetlerine yaklaşımını gösteren bir gelişmedir. BizLab ile son yedi yılda edindiğimiz tecrübeye dayanarak, Airbus Scale, ortak finanse edilen, karlı, tam teşekküllü işletmeler kurmak ve büyütmek ve Airbus’ın rekabet avantajını daha da genişletmek için girişimcilik ve start-up ortaklığını bir araya getirecek ve çeşitlendirecektir.

 

Bu yaklaşımla Airbus Scale, Airbus için değer yaratmak amacıyla, dış dünya için çözüm haline getirilebilecek kurum içi inovasyon fırsatlarını teşvik edecek ve tanımlayacak, bunları piyasaya sunacak ve spin-off’lara yol açabilecek dış yatırımları değerlendirecektir.
Buna paralel olarak, Airbus Scale, teknolojik yenilikleri ve ürünleri olgunlaştırmak ve geliştirmek ve şirket içi konseptleri ve dış start-up verilerini karşılıklı yarar sağlayan iş birlikleri için bir araya getirerek geç aşamadaki start-up’lara kaynak sağlayacak ve ortak olacaktır. Her iki durumda da Airbus Scale, daha etkin bir inovasyon ekosisteminin kurulmasını kolaylaştırır ve bunu mümkün kılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.