DOLAR 32,5987 0.35%
EURO 34,7818 0.09%
ALTIN 2.507,170,93
BITCOIN 20906501,50%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ambulans uçak bu kez Haluk için havalandı!

Ambulans uçak bu kez Haluk için havalandı!

ABONE OL
10 Şubat 2022 22:16
Ambulans uçak bu kez Haluk için havalandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü nedeniyle uçuşların durdurulmasının ardından Rusya’nın başkenti Moskova’da kalan 24 yaşındaki Haluk Hasan Seyithanoğlu aniden rahatsızlandı. Rusya’da bir hastanede tedavi altına alınan Seyithanoğlu’nun akciğerlerinde hava biriktiği anlaşıldı.

Bir süredir hastanede tedavi altında bulunan Haluk Hasan Seyithanoğlu, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek buradan alınıp tedavisinin Türkiye’de devam edilmesi talebinde bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından talebi olumlu karşılanan 24 yaşındaki Türk vatandaşı için Moskova’ya ambulans uçak gönderildi.

SON HAZIRLIKLAR YAPILDI

Haluk Hasan Seyithanoğlu’nu almak için Moskova’ya gidecek ambulans uçak Rusya seferi öncesi Atatürk Havalimanı’nda son hazırlıklarını yaptı. Uçağın son hazırlıkları da görüntülendi.

Ambulans uçakta görevli Doktor Fatih Albayrak, sağlık malzemelerini kontrol ederken, uçağın kaptan pilotu Adnan Özdemir de 2,5 saat sürecek Rusya yolculuğu öncesi uçuş kontrollerini tamamladı. Uçak Rusya’da bulunan 24 yaşındaki Türk vatandaşını almak üzere saat 15.30’da Atatürk Havalimanı’ndan havalandı.

“DÜNYANIN HER YERİNDEN HASTA TAŞIYORUZ”

Ambulans uçak doktoru Fatih Albayrak, “24 yaşındaki erkek Türk vatandaşı hastamız Moskova’da akciğerlerinde hava birikmesi nedeniyle hastanede tedavi altında. Hastamız Sağlık Bakanlığımıza Türkiye’ye transferi için müracaatta bulunmuş. Şuan hastamızı almaya gidiyoruz. Sağlık Bakanlığı bize şu ülkede şu hastamızı şu şartlarda Türkiye’ye getirilmesini istiyor, biz de getiriyoruz. Dünyanın her yerinden hastamızı taşıyoruz” dedi.

“GÖREVİMİZ BUNU GEREKTİRİYOR”

Rusya seferinin kaptan pilotu Adnan Özdemir ise şunları söyledi, “Uçuş haberi geldikten sonra gerekli izinler alınıyor, planlar hazırlandıktan sonra hazırlığımız yaklaşık bir saat sürüyor. Medikal ekipten onay geldikten sonra havalanıyoruz. Normal şartlarda sadece maske takıyoruz. Koronavirüslü bir hasta olunca özel kıyafetler giyiyoruz. Biraz şartlar zor ama bizim görevimiz bunu gerektiriyor” diye konuştu.

LEYLA’NIN BABASI İÇİN SEFERBER OLUNMUŞTU

Dün de İsveç’te Covid-19 teşhisi konulmasına rağmen eve gönderilen kronik kalp hastası Emrullah Gülüşken için seferber olunmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, babasının durumunu bir videoyla anlatan kızına “Sevgili Leyla, sesini duyduk, İsveç’e geliyoruz” diyerek, müjdeyi vermişti. Daha sonra havalanan ambulans uçak İsveç’e giderek Leyla’nın babasını ve kardeşlerini Türkiye’ye getirmişti. DHA

İLGİLİ HABERBabası corona virüsü kapan Leyla istedi, Türkiye İsveç’e ambulans uçak gönderdi İLGİLİ HABERCumhurbaşkanı Erdoğan, Leyla ile görüştü!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.