DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Barosu’ndan ‘soruşturma’ açıklaması

Ankara Barosu’ndan ‘soruşturma’ açıklaması

ABONE OL
10 Şubat 2022 22:16
Ankara Barosu’ndan ‘soruşturma’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın konuşmasındaki ifadelere ilişkin yapılan değerlendirmenin, Avukatlık Kanunu’nun barolara yüklediği insan haklarını koruma görevi ile laik ve sosyal hukuk devletinde yaşamanın gereği olduğu bildirildi.

ORGANİZE BİR ŞEKİLDE ÇARPITILDI

Yapılan açıklamadan, bir cümlenin alınarak sosyal medyada organize bir şekilde çarpıtıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

*Bu çerçevede, anılan yazı içeriğindeki ‘çağlar öncesine ait’ söylemi, İslam temelinde dini değerleri değil coğrafyadan ve tüm dinlerden bağımsız olarak dünya tarihinde çağlar boyunca yaşanan trajedilere vücut veren ayrımcı ve ötekileştirici zihniyeti ifade etmektedir.

*Uluslararası ve ulusal düzenlemelerle yasal güvence altına alınmış bulunan en temel insan haklarını savunmaya dönük ve hiçbir suç unsuru içermeyen bu açıklamamız nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımızda soruşturma başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

*Ankara Barosu tarihinde hiçbir zaman dini değerleri aşağılamadığı gibi, görevi gereği Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olmuştur. DHA

İLGİLİ HABERAnkara Barosu’na, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hakkındaki açıklaması nedeniyle soruşturma İLGİLİ HABERSon dakika… Diyanet’ten Ankara Barosu’na suç duyurusu!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.