DOLAR 32,4587 0.01%
EURO 34,8159 0.03%
ALTIN 2.479,090,70
BITCOIN 2012407-3,63%
Mersin
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Belediyesi otel ve spor salonunu hastaneye dönüştürüyor
  • Haber444
  • Gündem
  • Aydın Belediyesi otel ve spor salonunu hastaneye dönüştürüyor

Aydın Belediyesi otel ve spor salonunu hastaneye dönüştürüyor

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:40
Aydın Belediyesi otel ve spor salonunu hastaneye dönüştürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi de karantina ve sahra hastanesi kurulacağı haberini verdi.

“GÜN DAYANIŞMA, GÜN DESTEK GÜNÜ”

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yapan Çerçioğlu, “Gün dayanışma, gün destek günü! Sağlık sisteminde yaşanabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla; Zincirli Han Otelimizi karantina hastanesi, 2 adet spor salonumuzu sahra hastanesi olarak kullanmak üzere altyapılarını hazırladık. Biz buradayız, siz de lütfen evde kalın” ifadelerine yer verdi.

SAHRA HASTANESİ NEDİR?

Sahra hastaneleri felâket mağdurlarına güvenli sağlık hizmetleri sunmak için önceden belirlenmiş, güvenli bölgelerde hastaların tedavisini sürdürmek amacıyla afetlerden sonra kurulan geçici hastanelerdir.

Dünya Sağlık Örgütü hastanelerin hasar görmediği ve çalışmasında risklerin saptanmadığı durumlarda yeni bir sahra hastanesinin kurulması önermese de birçok afet durumunda hastaneler ya hasar görür ya da kullanılması riskli hale gelir.

Böyle durumlarda risk analizi yapılarak belirlenen uygun alanlarda idari, hastaneye kabul, operasyonel, lojistik ve insani yardım hizmetleri birimlerini de içeren sahra hastaneleri kurulmalıdır.

İLGİLİ HABERSon dakika… İmamoğlu’ndan İstanbul’daki corona virüsü tedbirleriyle ilgili önemli açıklama İLGİLİ HABERCHP’li Kaftancıoğlu: Kanal İstanbul’a değil, Sahra Hastanelerine ihtiyaç var

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.