DOLAR 32,5987 0.35%
EURO 34,7818 0.09%
ALTIN 2.507,170,93
BITCOIN 20906501,50%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakasetasa sorduğu Türk bayrağı sorusu gazetecinin başına iş…
  • Haber444
  • Gündem
  • Bakasetasa sorduğu Türk bayrağı sorusu gazetecinin başına iş…

Bakasetasa sorduğu Türk bayrağı sorusu gazetecinin başına iş…

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:05
Bakasetasa sorduğu Türk bayrağı sorusu gazetecinin başına iş…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Paylaş

Önceki gün basın mensuplarının sorularını yanıtlamak için gazetecilerle buluşan Anastasios Bakasetas, bir gazetecinin sorduğu Türk bayrağı sorusunu cevaplamıştı. Yerel gazeteci, “Trabzonspor’un Türk bayrağına dönerek İstiklal Marşı’nı okuması hakkında ne düşünüyorsun?” diye sormuş, Yunan oyuncu ise Ben bir futbolcuyum. Sadece sahada kalarak futbol hakkında konuşmak istiyorum” demekle yetinmişti.

Paylaş

Trabzonspor bu soruyu maksadını aşan bir soru olarak gördü ve ilgili gazeteciye dair açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Tesislerimizde dün gerçekleştirilen basın toplantısında futbolcumuz Anastasios Bakasetas’a yerel bir gazete muhabirinin ‘ırkçı’ yaklaşımla yönelttiği soru, gazeteciliğin ahlaki ve etik değerleriyle asla bağdaşmamaktadır. Kulübümüz, bu tür ırkçı ve nefreti körükleyecek hareketlere her zaman karşı durmuş, futbolun evrensel anlamdaki birleştirici gücünü her zaman savunmuş, gerek UEFA gerekse FIFA’nın ırkçılığa yönelik ‘saygı’ duruşunu vazgeçilmez bir ilke haline getirmiştir.

Paylaş

Öncelikle futbolcumuza yönelik ‘ırkçı’ bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan bu provokasyon girişimini şiddetle kınadığımızı belirtirken, söz konusu gazetenin kulübümüzün akreditasyon alanlarına girişinin iptal edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla

Paylaş

“O soru hiçbir şeyi değiştirmedi”

Bakasetas ise konuyla ilgili, “Dünle ilgili bir şeyler söylemek istiyorum, birçok mesaj da aldım. Buraya geldiğimden beri bu kulübe ve insanlara karşı bu sevginin bir soruyla değişmeyeceğini herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Böyle bir şey yaşanmadı bile…”

trabzon

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.