DOLAR 32,3319 0.22%
EURO 35,1136 -0.12%
ALTIN 2.309,211,41
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batman’dan ağlatan haber: Tedavisi için 2,4 milyon lira toplanan SMA’lı Elif bebek öldü
  • Haber444
  • Gündem
  • Batman’dan ağlatan haber: Tedavisi için 2,4 milyon lira toplanan SMA’lı Elif bebek öldü

Batman’dan ağlatan haber: Tedavisi için 2,4 milyon lira toplanan SMA’lı Elif bebek öldü

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:06
Batman’dan ağlatan haber: Tedavisi için 2,4 milyon lira toplanan SMA’lı Elif bebek öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BATMAN’da, SMA hastası Elif Eva tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Toplanan 2 milyon 400 bin liralık yardım bağışını bugün teslim almaya hazırlanan aile, parayı diğer SMA hastalarına dağıtacaklarını açıkladı.

Batman’ın Kanatlı köyünde yaşayan 3 çocuklu Tenha çiftinin kızları Elif Eva’ya 5 aylıkken Spinal Müsküler Atrofisi (SMA) teşhisi konuldu. Elif bebek, 7 aydır tedavi gördüğü hastalığına bu sabah saatlerinde yenik düştü.

Kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Enes Tenha (35), en büyük hayalinin Elif’i, Amerika Birleşik Devletleri’nde tedavi ettirmek olduğunu söyledi. 

“Kızımın tedavisi için işten ayrılmıştım”
Özel sektörde çalıştığı sırada kızının tedavi işlemleriyle ilgilenmek için işinden ayrıldığını söyleyen Enes Tenha, “7 ay önce Elif için kampanya başlattık. Yurt dışındaki tedavisi için 2,4 milyon dolara ihtiyaç vardı. Kapı kapı dolaştık. Başvurmadığımız kalmadı. Türkiye’de SMA hastası 2 bin 500 civarında çocuk var. Şu ana kadar 36 bebek yurt dışında tedavi gördü. Elif için topladığımız paraları, bu hastalığa yakalananlara vereceğiz. Başka Elif’ler ölmesin. Özel bir şirkette çalışıyordum. Kızımın tedavisi için işten ayrılmıştım. Zor bir süreç yaşadık. Acımız büyük” dedi.

Vali Şahin, yardım çekini bugün verecekti
Batman Valisi Hulusi Şahin, sabah saatlerinde kampanya destek çekini takdim edeceği sırada Elif’in yaşamın yitirdiğini öğrendi. Elif’in ölüm haberini aldığında büyük üzüntü duyduğunu belirten Vali Şahin, “Çok üzgünüm. Aileye Allah sabır versin. Tenha ailesine taziye ziyaretinde bulunacağım” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.