DOLAR 32,5742 0.1%
EURO 35,0349 0.56%
ALTIN 2.434,810,50
BITCOIN %
Mersin
30°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara açıkladı! Koronavirüse daha kolay ve daha zor yakalanan kan grubu
  • Haber444
  • Gündem
  • Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara açıkladı! Koronavirüse daha kolay ve daha zor yakalanan kan grubu

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara açıkladı! Koronavirüse daha kolay ve daha zor yakalanan kan grubu

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara açıkladı! Koronavirüse daha kolay ve daha zor yakalanan kan grubu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, resmi Twitter hesabından yeni tip koronavirüs ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

 

A GRUBU DAHA KOLAY, 0 GRUBU DAHA ZOR YAKALANIYOR”

Kovid-19 ile kan grupları arasındaki ilişkiye değinen Kara, “COVID-19 kan grupları ilişkisi: A kan grubu olanlar, çok az olmakla birlikte, diğer kan gruplarına sahip olanlara göre daha kolay COVID-19 olurken, 0 kan grubu olanlar az oranda da olsa avantajlılar ve biraz korunuyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“TEDBİRİ BIRAKMAYIN” MESAJI

Ateş Kara, mesajının devamında ise “Korunmanın esası mesafe, maske ve el yıkama, lütfen dikkat” diyerek, tedbiri elden bırakmama çağrısı yaptı.

KOVİD-19-KAN GRUBU İLİŞKİSİNİ, İLK KIEL ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMIŞTI

Daha önce “New England Journal of Medicine” adlı tıp dergisinde yayınlanan araştırmada da A grubunun dezavantajlı, 0 grubunun ise avantajlı olduğunu ortaya koymuştu. Almanya’daki Kiel Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre; Kovid-19, kan grubu A olan kişilerde diğer kan gruplarına göre yüzde 50 daha şiddetli seyrediyor. Kan grubu 0 olanlarda ise, enfeksiyonun şiddeti diğer gruplara göre yüzde 50 oranında daha düşük seyrediyor.

TÜRKİYE’DE SON KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından 7 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye’de son 24 saatte 1053 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 207 bin 897, can kaybı 5 bin 260 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 7 Temmuz koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Yoğun bakım doluluk oranlarımız 1 aydır %59-%61 arasında. Taburcu ettiğimiz hasta kadar yeni hasta yatırıyoruz. Entübasyon için de durum benzer. Vaka artışlarıyla öne çıkan 5 ilde, son üç gündür ortalama %7 daha az yeni vaka var. SALGINA KARŞI KAÇ KİŞİYİZ?” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.