DOLAR 32,7015 0.57%
EURO 34,9402 0.16%
ALTIN 2.511,471,11
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Buzdolabında Buzluk Kısmında Çok Fazla Su Damlaması
  • Haber444
  • Gündem
  • Buzdolabında Buzluk Kısmında Çok Fazla Su Damlaması

Buzdolabında Buzluk Kısmında Çok Fazla Su Damlaması

ABONE OL
25 Mart 2022 11:07
Buzdolabında Buzluk Kısmında Çok Fazla Su Damlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Farklı kullanım ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere buzdolabı teknolojisinde farklı özellikleri barındıran cihazlar geliştirilmektedir. Çok eski zamanlardan beri daha derin bir soğutma için buzdolaplarında buzluk kısmına yer verilmektedir. Standart olarak buzluk kısmı, cihazların en üst kısmında yer alır. Ancak günümüzde bazı modellerde alt kısımda da yer verilebilmektedir. Bu kısım adından da anlaşılacağı üzere daha yüksek seviyede soğutmanın yapıldığı kısımlardır. Bu yüzden buzlanmanın görülebildiği buzluk kısmında su damlama şikayetleri yaşanabiliyor. Sarıgazi Arçelik Servisi merkezimiz, kullanım verimsizliği yaşamanıza neden olan bu tip buzdolabı arızalarında uluslararası standartlarda çözüm olanaklarından yararlanmanıza yardımcı oluyor.

Buzdolabının Buzluk Kısmından Neden ve Nasıl Su Damlar?

Buzdolabınızın buzluk kısmından alt kısma doğru su damlaması gördüğünüzde mutlaka dikkate almalısınız. Söz konusu damlamanın miktarının ne olduğu fark etmeksizin mutlaka hemen müdahale etmelisiniz. Zira çok düşük miktarda bir damlama yaşanıyor olsa da bu bir başlangıçtır ve önüne geçilmediği takdirde çok daha ileri seviyeye ulaşabilir. Bunun önüne geçebilmek ve sorunu daha en başından basit şekilde çözebilmek için gördüğünüz anda müdahale etmelisiniz. Dilerseniz bu konuda profesyonel Sultanbeyli Arçelik Servisi hizmetlerimizden de destek alabilirsiniz.

Buzdolabınızın buzluk kısmından su damlaması temel olarak, buzluk kısmında aşırı buzlanma yaşanması ve daha sonra aniden buzların erimeye başlaması nedeniyle yaşanır. Buzdolabınızın bakımını düzenli olarak yapmamanız, hatalı modda kullanmanız ve buzluk kısmında soğukluk seviyesini muhafaza edememeniz durumunda bu tip şikayetlerle karşılaşabilirsiniz.

Buzdolabının Buzluk Kısmından Su Damlaması Nasıl Önlenir?

Buzdolabınızın buzluk kısmında aşırı buzlanma/karlanma meydana geldiğinde zaman içerisinde bunun erimesi söz konusu olabiliyor. Buzdolabınızın buzluk kısmına özel olan kapak contalarında deformasyon ve buna bağlı işlev kaybı yaşandıysa buzlar eriyecek ve akmaya başlayacak. Contalarda tam tutuş sağlayamadığından içeriye sıcak hava aldığı gibi eriyen buzlardan gelen suyu da alt kısma kaçıracaktır. Bu durumda Acıbadem Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından buzluk kapağı contaları yenisiyle değiştirilir ve sorun çözülür. Buzdolabınızın buzluk kısmında aşırı buzlanma oluşmaması gerekir. Buzlanma durumunun çok fazla olmasına neden olan ana nedenin tespiti için gerekli kontrollerde uzmanlarımızca yerinde gerçekleştirilir. Tespit edilen hususlar yine yerinde servis müdahalesiyle anında giderilir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.