DOLAR 32,3302 0.24%
EURO 35,0898 -0.12%
ALTIN 2.292,290,67
BITCOIN %
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cadiz-Valencia maçında ırkçılık damgası! İkinci Webo vakası…
  • Haber444
  • Gündem
  • Cadiz-Valencia maçında ırkçılık damgası! İkinci Webo vakası…

Cadiz-Valencia maçında ırkçılık damgası! İkinci Webo vakası…

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:05
Cadiz-Valencia maçında ırkçılık damgası! İkinci Webo vakası…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 29. haftasında oynanan Cadiz-Valencia maçında, Valencia’nın Fransız futbolcusu Mouctar Diakhaby’nin maruz kaldığı ırkçı söylem, futbolun önüne geçti.

Karşılaşmanın 1-1 devam ettiği 29. dakikada Cadiz’de forma giyen “Cala” lakaplı İspanyol futbolcu Juan Torres Ruiz’in kendisine ırkçı bir söylemde bulunduğunu ileri süren Diakhaby, konuyla ilgili karşılaşmanın hakemiyle konuşmasının ardından sarı kart gördü.

Olayın hemen ardından Diakhaby’ye destek veren Valencia’da tüm takım ve teknik kadro, sahadan çekilerek soyunma odasına gitti.

Yaklaşık 15 dakika sonra sahaya geri dönen Valencia’da Diakhaby’nin yerine Hugo Guillamon oyuna girdi.

Karşılaşma kaldığı 29. dakikadan itibaren oynanmaya devam etti. Irkçı söylemde bulunduğu iddia edilen Cadizli futbolcu Cala sahada kalmaya devam ederken, ev sahibi takım ikinci yarıya Cala’nın yerine Marcos Mauro’yu sahaya alarak başladı.

Valencia’dan ırkçılığa kınama, Diakhaby’ye destek

Valencia Kulübü, olayın hemen ardından sosyal medya hesabından iki paylaşım yaparak, “Takım toplanıp, arma için mücadele etme düşüncesiyle sahaya dönme kararı aldı. Ancak Valencia Kulübü, her türlü ırkçı saldırıyı kararlı bir şekilde kınamaktadır. Diakhaby’ye tam destek. Irkçılığa hayır. Futbolcu, ırkçı bir söyleme maruz kaldı ve takım arkadaşlarından sahaya çıkıp mücadele etmelerini istedi. Mouctar, hepimiz seninleyiz.” ifadelerini kullandı.

La Liga tarihinde ilk defa bir takım futbolda ırkçılıkla bağlantılı bir olaydan dolayı sahadan çekildi.

Cadiz-Valencia maçı, ev sahibi takımın 2-1’lik üstünlüğüyle sona ererken, Diakhaby’nin maruz kaldığı ırkçı söylem futbolun önüne geçti.

Maçın gollerini Cadiz’den Cala (Dk.14) ve Marcos Mauro (Dk. 88), Valencia’dan ise Kevin Gameiro (Dk.19) attı.

La Liga’da 33 puanlı Valencia 12’inci, 32 puanlı Cadiz ise 13’üncü sırada bulunuyor.

Webo’ya yapılan ırkçılık akılara geldi

Bu sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Medipol Başakşehir’in Fransız devi PSG ile 8 Aralık 2020’de deplasmanda oynadığı maçta dördüncü hakem Sebastian Coltescu, Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya karşı ırkçı ifadeler kullanmış ve temsilcimiz, rakibinin de katılımıyla sahadan çekilmiş ve mücadele ertesi gün kaldığı yerden devam etmişti.

Hakem Coltescu’nun skandal ifadeleri sonrası soruşturma açan UEFA, Rumen hakemi 30 Haziran 2021’e hakemlikten men etmiş ve bu süreçte rehabilitasyon kursuna gitmesinin kararlaştırmıştı. Pierre Webo’ya da bir maç ceza vermişti.

AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.