DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20797452,82%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cenk Sabuncuoğlu İlişkilerde Doğru İletişim Tekniklerinden Bahsetti
  • Haber444
  • Gündem
  • Cenk Sabuncuoğlu İlişkilerde Doğru İletişim Tekniklerinden Bahsetti

Cenk Sabuncuoğlu İlişkilerde Doğru İletişim Tekniklerinden Bahsetti

ABONE OL
19 Kasım 2021 11:46
Cenk Sabuncuoğlu İlişkilerde Doğru İletişim Tekniklerinden Bahsetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin yetiştirdiği en başarılı profesyonel Koç ve mentörlük hizmetlerini yerine getiren Cenk Sabuncuoğlu ilişkilerde doğru iletişim tekniklerine dair açıklamalarda bulundu. Ülkemizdeki en önemli iletişim problemlerinin başında iletişim ve ilişkinin karıştırılarak şahsileştirilmesi olduğunu vurgulayan Cenk Sabuncuoğlu özellikle suçluluk ve özdeğer eksikliğinin iletişimde engel olarak karşımıza çıktığını belirtti.

Evliliğe ilk adım atılan dakikadan itibaren anne babaların ve hatta akrabaların dahi gençlerin ilişkilerinde söz sahibi olmasının son derece olumsuz etkileri olduğunu vurguladı. Flört döneminde birbirleri ile doğru iletişim tekniklerini kullanarak iyi ya da kötü yönleri ile birbirlerini analiz ederel kabul eden gençlerin evlilik sürecinde üçüncü şahısların karışması neticesinde sıkıntılar yaşadığını belirtti. Bu konuda hem anne babaları hem de gençlere önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Cenk Sabuncuoğlu evlilik sürecini adım atılan dakikalardan itibaren gençlerin kendilerine üçüncü tarafların etkisi altına girmekten korumaları ve kendi sınırlarını belirleyerek alanlarını oluşturması gerektiğini belirtti. İletişimde önemli olan ikna etmeye değil ifade etmeye çalışmayı öğrenmenin fayda olacağını ekledi.

Öte yandan anne babaların ise çocuklarının kararlarına saygılı bir şekilde yaklaşarak, sahiplenici değil rehber olma idrakiyle dinlemeleri gerektiğini vurguladı. Anne babaların çocuklarının yaşam tarzlarına ve tercihlerine saygılı onlarla doğru mesafeyi koruyan bir iletişim becerisi geliştirmelerini belirtti. Bu yönüyle hem büyüklerin tecrübelerinden yararlanmanın hem de bireysel anlamda karar vermenin daha da kolaylaşacağını anlattı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.