DOLAR 32,5917 0.35%
EURO 34,8105 0.2%
ALTIN 2.498,840,60
BITCOIN %
Mersin
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’den ‘rüşvet’ iddiasına ortak tepki: 500 bin rüşveti kim yedi?
  • Haber444
  • Gündem
  • CHP’den ‘rüşvet’ iddiasına ortak tepki: 500 bin rüşveti kim yedi?

CHP’den ‘rüşvet’ iddiasına ortak tepki: 500 bin rüşveti kim yedi?

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:02
CHP’den ‘rüşvet’ iddiasına ortak tepki: 500 bin rüşveti kim yedi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz salı günü gerçekleşen Antalya İstişare Toplantısı’nda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan arasında rüşvet tartışması çıkmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP-MHP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda Bakan Ersoy, önceki Serik belediye başkanını rüşvet almakla suçlayınca Aputkan toplantıyı terk etmişti.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Aputkan, İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili soruşturma talep etmişti.

‘RÜŞVET’ İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında ‘rüşvet’ iddialarını değerlendirerek, “AK Partili Serik Belediye Başkanı iki bakanı suçluyor açıkça. 500 bin liralık rüşvetin hesabını soruyor. 500 bin lira rüşveti kim aldı” ifadelerini kullanmıştı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ise soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

“TURİZM BAKANI ERSOY RÜŞVETİ KABUL EDİYOR, DIŞİŞLERİ BAKANI SESSİZ KALARAK GÖZ YUMUYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da konuyla ilgili  sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Turizm Bakanının rüşveti kabul ettiği belirtilen paylaşımda, “Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz diye geldiler, yolsuzluk batağına battılar. Turizm Bakanı Ersoy rüşveti kabul ediyor. Dışişleri Bakanı sessiz kalarak göz yumuyor! AKP’li Serik Belediye Başkanı ise isyan ediyor! Soruyoruz: 500 bin rüşveti kim yedi” ifadeleri kullanıldı.

“ONLAR SORMASA DA BİZ SORUYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, AKP’li Serik Belediye Başkanı, Serik’teki 500 bin liralık rüşvetin hesabını soruyor. Ama AKP’de tık yok. Milleti kuru ekmeğe muhtaç ve aç bırakanlar, Yüz binlerce liralık rüşvetle karınlarını doyuruyor! Onlar sormasa da biz soruyoruz; 500 bin rüşveti kim yedi” açıklamasında bulundu.

“CHP İKTİDARINDA KESİNLİKLE RÜŞVETE VE YOLSUZLUĞA İZİN VERİLMEYECEK”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, toplantıya katılan bakanlardan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığını belirterek, “CHP iktidarında kesinlikle rüşvet ve yolsuzluğa izin verilmeyecek. Namuslu bir belediye başkanı, Serik Belediye Başkanı hesabını soruyor, bu 500 bin TL’lik rüşveti kim aldı diye. Toplantıya katılan iki bakandan da tık yok!!! 500 bin rüşveti kim yedi” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI’NIN FERYADINA BAKAN’IN BAKIŞI: “RÜŞVETTE DEVAMLILIK ESASTIR””

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’da duruma tepki göstererek, “Belediye başkanının feryadına bakanın bakışı: “Rüşvette devamlılık esastır” 500 bin rüşveti kim yedi” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.