DOLAR 28,9284 0.05%
EURO 31,2667 0.39%
ALTIN 1.883,910,01
BITCOIN %
Mersin
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin Seddi’nde Bulunan 400 Yıllık Silahlar, Ming Hanedanı Döneminin Gizemini Ortaya Koyuyor
  • Haber444
  • Gündem
  • Çin Seddi’nde Bulunan 400 Yıllık Silahlar, Ming Hanedanı Döneminin Gizemini Ortaya Koyuyor

Çin Seddi’nde Bulunan 400 Yıllık Silahlar, Ming Hanedanı Döneminin Gizemini Ortaya Koyuyor

ABONE OL
28 Ekim 2023 16:48
Çin Seddi’nde Bulunan 400 Yıllık Silahlar, Ming Hanedanı Döneminin Gizemini Ortaya Koyuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Pekin yakınlarındaki Çin Seddi’nde, muhafızların düşmanlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirten uyarılarla süslü, 400 yıllık taş el bombalarından oluşan bir koleksiyon keşfedildi. Bu arkeolojik keşif, Ming hanedanı döneminde kullanılan barutlu silahların sahadanbet ilginç bir yelpazesini ortaya koyuyor.

Emory Üniversitesi’nden tarih profesörü Tonio Andrade, Ming hanedanının dünya tarihindeki ilk “Barut İmparatorluğu” olduğunu öne sürdüğü “Barut Çağı: Çin, Askeri Yenilik ve Dünya Tarihinde Batının Yükselişi” kitabının yazarıdır.

Barutun 900’lerde Çin’de icat edildiği düşünülüyor ve Ming hanedanı döneminde Doğu Asya’da çeşitli barutlu silahlar kullanılıyordu. Bu taş el bombaları, o dönemde taştan veya demirden yapılır ve mancınıkla veya elle fırlatılırdı, böylece erken dönemdeki öldürücü sahadanbet giriş uygulamalardan biriydi.

Xinhua, arkeologların Badaling Çin Seddi’nin yanındaki bir depoda 59 taş el bombası bulduğunu bildirdi. Henüz bir fotoğraf yayınlanmamış olsa da, bu silahların Ming hanedanı döneminde Seddi koruyan muhafızlar için yaygın bir silah olduğunu söylüyorlar.

Pekin Arkeoloji Enstitüsü’nden araştırmacı Shang Heng, bu el bombalarının barutla doldurulduktan sonra mühürlenebileceğini ve düşmanı vurmanın yanı sıra patlamaya da neden olabileceğini açıklıyor. Bu tür silahların yapımının kolay olduğunu belirten uzmanlar, Çin Seddi üzerindeki askerlerin işgalcilere karşı savunma amacıyla bu el bombalarını kullanabileceğini söylüyorlar.

Andrade, günümüzdeki el bombalarının yoğun patlamalara yol açtığını belirtse de, ilk el bombalarının her şeyi yakma eğiliminde olduğunu söylüyor. Ancak o dönemdeki barut tarifleri, patlayıcı etkileri en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştı. Çin Seddi’nde bulunan bu el bombaları, bu tarihi silahların karakteristiklerini yansıtıyor gibi görünüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.