DOLAR 32,3789 0.15%
EURO 35,0541 -0.15%
ALTIN 2.324,770,24
BITCOIN 2272184-0,27%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Corona aşısı yaptırmayı reddedenlerin kaydı tutulacak
  • Haber444
  • Gündem
  • Corona aşısı yaptırmayı reddedenlerin kaydı tutulacak

Corona aşısı yaptırmayı reddedenlerin kaydı tutulacak

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
Corona aşısı yaptırmayı reddedenlerin kaydı tutulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB üyesi ülkeler bir yandan corona virüsün yeni ve daha bulaşıcı mutasyonuyla mücadele ederken bir yandan da aşılama programlarına birer birer başlıyor. Salgının sert yaşandığı İspanya, corona virüs aşılarıyla ilgili kritik bir karara imza attı ve aşı yaptırmayı reddedenleri kayıt altına almaya yolunu seçti.

İspanya salgından en kötü etkilenen Avrupa ülkelerinden biri. Ülkede şu anda AB üyesi ülkeler tarafından geçen hafta onaylanan Pfizer BioNTech aşısı yapılıyor.

La Sexta televizyonunda konuşan Sağlık Bakanı, aşının zorunlu olmayacağını vurguladı.

Bakan Illa “Aşı önerilen ama bunu reddeden insanların kaydını tutacağız ve Avrupalı ortaklarımızla paylaşacağız. Kamuya açık bir belge olmayacak ve verilerin korunmasına büyük bir saygı gösterilerek oluşturalacak” dedi.

Illa ayrıca “Tedavi öderilen ve bunu herhangi bir nedenle reddeden insanların kaydı tutulacak. Sistemde bir hata olmadığı bu kişiye aşı olma fırsatı verildiği kaydedilecek” diye konuştu.

Ölü sayısı 50 bini aştı 

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankete göre, aşı olmayacağını söyleyen İspanyol vatandaşlarının sayısı Kasım ayındaki yüzde 47’lik orandan, yüzde 28’e düştü. Illa, yerel yönetimlerin aşı sırası gelenlerle temas kuracağını da belirtti.

Sağlık Bakanı “Aşılanmamaya karar verenlerin, ki bizce bu bir hata, bunu yapmaya hakları var. Bu şüpheleri dağıtmaya çalışıyoruz. Aşılanmak hayat kurtarır, bu salgından çıkış yolu da bu” dedi.

İspanya’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı Pazartesi günü 50 bini aştı. Ülkede kayıtlara geçen 1,8 milyon vaka görüldü. İspanya’da Mayıs başına dek gece 23:00 ve sabah 06:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Gündüz saatlerinde ise sadece iş, ilaç satın almak ya da yaşlı ya da çocuk bakımı için dışarı çıkılabiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.