DOLAR 32,4873 -0.19%
EURO 34,9100 0.18%
ALTIN 2.435,930,54
BITCOIN 20967140,50%
Mersin
28°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dedikodusu bile yetti! Mülteciler akın etti

Dedikodusu bile yetti! Mülteciler akın etti

ABONE OL
10 Şubat 2022 22:26
Dedikodusu bile yetti! Mülteciler akın etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırşehir’de yaşayan çok sayıda mülteci Aşıkpaşa mahallesi muhtarlığı önüne akın etti. Kızılay’dan gıda yardımı yapılacağını ileri süren mülteciler, ikametgah belgesi almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Sosyal mesafe kuralına uymayan mülteciler yapılan ikazlara da aldırış etmedi. Bazı mültecilerin ise çocuk parkında gruplar halinde sohbet etmesi dikkat çekti.

Yardım dağıtılacağını duyan mülteciler muhtarlıklara akın etti. Foto: Sözcü

YARDIM DEDİKODUSU

Aşık paşa muhtarı İsmet Kurutluoğlu, yaşanan kalabalığının nedenini bir dedikodudan kaynaklandığını dile getirerek şunları söyledi:

* Buradaki yoğunluğun nedeni mülteciler, birilerinden Kızılay’dan yardım yapılacak diye duymuşlar. Böyle bir yardım da yok. Ama hepsi kayıt yaptırmaya gelmiş. Biz de burada kayıtlarını alıyoruz.

* İleriki zamanlarda herhangi bir kuruluş bizden talep ederse biz de bu kayıtları vereceğiz. Sosyal mesafe kuralına uymuyorlar. Polis de geldi ama maalesef başarılı olamıyoruz. 3 kişi birden söylüyoruz ama Türkçe anlatamıyoruz.

Mültecileri yardım olmadığına ikna edemeyen mahalle muhtarı çareyi kayıtlarını almakta buldu. Foto: Sözcü

BÖYLE BİR YARDIMDAN HABERİMİZ YOK

Kırşehir Kızılay Şube Başkanı Yunus Fikret Yavuz ise, “Mültecilere yapılacak yardım ile ilgili herhangi bir bilgimiz yok. Yaptığımız ve yapacağımız yardımlar var ancak bunları kendimiz tespit edip öyle gerçekleştiriyoruz. Muhtarlıklardan alınan kayıtlara göre yardım gerçekleştirmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.