DOLAR 32,3226 0.21%
EURO 35,0934 -0.11%
ALTIN 2.300,891,04
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyanın en iyi termos üreticilerinden olan Thermos markasını yakından tanıyalım
  • Haber444
  • Gündem
  • Dünyanın en iyi termos üreticilerinden olan Thermos markasını yakından tanıyalım

Dünyanın en iyi termos üreticilerinden olan Thermos markasını yakından tanıyalım

ABONE OL
7 Mart 2022 10:37
Dünyanın en iyi termos üreticilerinden olan Thermos markasını yakından tanıyalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İlk Thermos modeli 1904 yılında üretildi. Üreticiler, yolun başındayken vakumlu yalıtım teknolojisi üzerine çalışmalarını geliştirdiler ve ilk Thermos ürününü dünyaya sundular. Thermos markasının kurucuları, ilk günden bugüne kadar insan hayatında büyük bir yere sahip olan termos modelleri ile ilgili 100 yılı aşkın süredir çalışmalarına devam ediyorlar. Sahip oldukları tutku, Thermos’un neden bugün en iyi termos markalarından biri olduğunu göstermek için yeter de artar bile.

Bu yazımızda Thermos markalı ürünlerin nasıl üretildiği, vakumlu şişelerin nasıl meydana geldiği gibi konuları ele alacağız.

Termosların kimyasal deneylerde kullanıldığını biliyor muydunuz?

Vakumlu şişeler ilk olarak 1800’lü yılların sonlarına doğru ortaya çıktı. 1892 yılında İskoç bilim adamı Sir james Dewar, vakumlu termosu ilk olarak icat eden kişidir. Kriyojenikteki çalışmasıyla, bir şişeye yerleştirilen bir kimyasalı sabit bir sıcaklıkta tutma ihtiyacını belirledi ve bu düşüncenin üzerine gitmeye başladı. Bunu yapmak için, Dewar bir cam şişeyi daha büyük başka bir cam şişeye yerleştirdi ve iki şişe duvarı arasındaki havayı boşalttı. Bunu yaparken Dewar, içeriğin sıcaklığını sabit tutmak için kısmi bir vakum yarattı. Daha sağlam bir şişe yapmak için profesyonel bir cam üfleyici kiralamak, 1898’de “Dewar Flask”ın ticari üretimine yol açtı.

thermos

Sir James sayesinde, termos kimyasal deneyler için önemli bir araç haline geldi. Sonraki günlerde yapılan iyileştirmeler, termosun popüler bir ev eşyasına dönüşmesine yol açtı. Dünyanın en iyi termos üreticilerinden biri olan Thermos termos markasının yolculuğu da bu buluş ile birlikte başlamış oldu.

Thermos markası nasıl ortaya çıktı?

Reinhold Burger (Dewar’ın cam üfleyicisi) ve iş ortağı Albert Aschenbrenner, bilimsel cam cihaz üreticileriydi. Dewar için matara üretirken, koruyucu metal kasalı bir ev tipi termos ürettiler ve bunun için bir patent aldılar. 1904 yılında üretilen ilk Thermos modelinden bir yıl önce, markanın temelleri aslında yavaş yavaş atılmaya başlanmıştı.

Reinhold Burger ve Albert Aschenbrenner, vakumlu şişelere isim vermek için bir yarışma yapmaya karar verdiler. Bu yarışmaya ev sahipliği yaptıkları bir etkinlikle yerel halktan bir kişi, yunan dilinde “ısı” anlamına gelen Therme kelimesinde türetilen “Thermos” kelimesini marka ismi olarak sundu. Öneri kabul edildiğinden beri Thermos adıyla üretim yapan marka, günümüzün en çok tercih edilen termos markalarından biri haline dönüştü.

thermos termos

Thermos markasının günümüzdeki yeri

Thermos, kahve termosundan yemek termosuna geniş bir skalada üretim yapmaya devam etmektedir. Şık tasarımlı modellerin ilgi çekiciliği kadar termosların uzun süre sıcak tutma kabiliyetine sahip olması da markanın en çok tercih edilme sebeplerinden biridir.

Çay tiryakileri için özel olarak tasarlanan çay demleme hazneli olan modeller, işlevselliği ve uzun süre sıcak tutma süresi ile kullanıcıların beğenisini toplamayı başardı. En çok tercih edilen bazı Thermos modelleri aşağıdaki gibidir.

• Thermos JNL 350
• Thermos JNL 400
• Thermos JNL 500
• Thermos JNL 600
• Thermos Çelik Mug Termos 0.47
• Thermos Paslanmaz Çelik El Termosu 0.47
• Thermo NS-100 Çelik Mug 0.47
• Thermos Paslanmaz Çelik Termos 1.2 L
• Thermos Paslanmaz Çelik Termos 2 L
• Thermos Yemek Termosu Modelleri
• Thermos Çay Demleme Aparatlı Mug Termos 0.47 L.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.