DOLAR 32,4002 0.2%
EURO 35,0742 -0.13%
ALTIN 2.322,340,15
BITCOIN 22920672,75%
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ercüment Ovalı kimdir, kaç yaşındadır? Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan corona virüsü tedavisi için önemli açıklama…
  • Haber444
  • Gündem
  • Ercüment Ovalı kimdir, kaç yaşındadır? Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan corona virüsü tedavisi için önemli açıklama…

Ercüment Ovalı kimdir, kaç yaşındadır? Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan corona virüsü tedavisi için önemli açıklama…

ABONE OL
17 Nisan 2020 14:16
Ercüment Ovalı kimdir, kaç yaşındadır? Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan corona virüsü tedavisi için önemli açıklama…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ercüment Ovalı, corona virüsü karşı ekibi ile birlikte çok önemli çalımalar yapmaya devam ediyor. Daha önce önemli buluş için 23 Nisan’ı işaret eden ünlü doktor, dün akşam yaptığı paylaşımlarla Dornaz alfa isimli ilacın tedavide işe yaradığını açıkladı. Bu sevindirici haber üzerine Ercüment Ovalı’nın ismi internette aratılmaya başlandı. İşte Ercüment Ovalı kimdir sorusunun cevabı…

ERCÜMENT OVALI KİMDİR?

1961’de Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniveristesi Tıp fakültesinde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında 19 Mayıs Üniversitesi’nde, İç hastalıkları ihtisasını aynı üniversitede 1991’de Hematoloji üst ihtisasını 1997’de Marmara Üniversitesi Tıp fakültesinde tamamladı.

Öğretim üyeliği hayatına 1992 KTÜ iç hastalıklarında başlayan Ovalı, 1994’de Doçent 1999 da Profesör oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hematoloji bilim dalında öğretim üyeliği görevini yaparken 1 Aralık 2010’dan sonra Acıbadem Labcell hücre laboratuvarı ve Kordon kanı bankası Mesul Müdürü oldu. 59’u yurt dışı makale olmak üzere 370 den fazla yayına sahip olup, yurt dışı yayınlarının citation oranı 2.5 dir.

Son 18 yıldır hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulaması ilgili olarak çalışmaktadır. İlk olarak 1998-2007 arasında KTÜ Kemik iliği nakli Merkezi Sorumluluğunu yürüttü. Yine bu süreç içerisinde Sağlık Bakanlığı Kemik iliği nakli Komisyonunda üye ve Kordon kanı bankaları Koordinasyon kurulunda başkan olarak görev yaptı.

2003 yılından sonra KTÜ adına ülkemizin ilk GMP laboratuarının Trabzonda kuruluşunda proje koordinatörü olarak faaliyet gösterdi ve 2007 yılından sonrada bu proje kapsamında GMP şartlarında üretim yeri ruhsatına sahip ilk mesul müdür olarak Mezenkimal kökhücreler başta olmak üzere 14 ayrı hücresel tedavi ürününü ülkemize kazandırdı.

1 Aralık 2010’dan bu yana da Acıbadem sağlık grubu hastaneleri GMP ve Hücre tedavi ürünleri danışmanlığını ve Mesul Müdürlüğünü ile Doku Tipleme Laboratuarları sorumluluğunu yapmakta ve Acıbadem Kozyatağı Kemik iliği nakil merkezinde çalışmaktadır.

Yaptığı önemli çalışmalar arasında, yarı uyumlu nakillerde TCR alfa beta seleksiyonuna ilave olarak APC deplesyonu ile nakil mortalitesi ve komplikasyonlarında 19 hastalık bir seride %50 azalmaya neden olduğunu göstermesi olup bu çalışması devam etmektedir.

Devam eden diğer önemli çalışması ise dünyada ilk kez DMD hastada allogeneik umblikal kord mezenkimal kök hücreleri ile sağlıklı distrofin geninin nakledilebileceğini gösterdiği araştırmasıdır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.