DOLAR 32,5627 0.25%
EURO 34,8127 0.07%
ALTIN 2.489,110,21
BITCOIN %
Mersin
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

GAP Turu

GAP Turu

ABONE OL
26 Ocak 2023 17:13
GAP Turu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GAP Turu, Mezopotamya’nın kadim kültürüne ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir etkinlik. 5 gün boyunca Güneydoğu Anadolu’da bulunduğunuz süreçte, sanki başka bir diyara adım atmışcasına, daha önce Türkiye’de olduğunu bile bilmediğiniz saklı tarihi hazinelerle buluşacağız. Ziyaret edeceğimiz GAP bölgesi içerisinde tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe de dâhil olmak üzere dünyada medeniyetin ilk ayak izlerini gözlemleyebilirsiniz. Bu tarihi bölge, yerleşik hayatın ilk kalıntılarını ve ilk medeniyetlerin yaşam alanlarını barındırıyor.

 

Antik uygarlıklar diyarı olan Güneydoğu Anadolu, sırasıyla Babil, Asur, Akad, Elam uygarlıklarının kalıntılarını taşıyor. Arkeolojik çalışmalar için eşsiz bir bölge olan Mezopotamya bölgesinde Hristiyanlığa, Museviliğe ve Müslümanlığa dair birçok eser de bulunuyor. Özellikle Mardin’in Midyat bölgesi gibi farklı dinlerin mensuplarının bir arada yaşamaya devam ettiği bölgeleri, GAP Turu’nda ziyaret etme imkânı bulabilirsiniz. Helenistik dönemde Yunan kültürüne ait eserleri, sonrasında Persler, Araplar ve Türkler’in bölgedeki kültürel etkilerini, GAP Turu’nda birebir yaşayacaksınız. Kısacası bölgede tarihin ilklerine tanıklık etmiş toprakların, peygamber hikâyelerinin, ticari yolların oluşturduğu eşsiz kültürün günümüzde halen nasıl yaşadığına şahitlik edeceksiniz. Bu verimli topraklar için, Ankara çıkışlı GAP Turu sizin için bir fırsat.

 

 

Binhan Tur GAP Turu, eşsiz bölgelerini gezerken Güneydoğu Anadolu’nun zengin kültürünü birebir yaşadığınız bir 5 gün geçireceksiniz. Bu gezi sırasında bölgenin yöresel yemeklerini tadabilirsiniz. Özellikle Antep mutfağı, akılalmaz farklı seçenekleriyle hem gözünüzü hem karnınızı doyuracak. Konaklayacağımız otellerde bulunan mutfaklar özenle hazırlanmış Güneydoğu Anadolu yemekleriyle sizleri bekliyor.

 

Adana’dan Şanlıurfa’ya Mardin’den Batman’a her yörenin kendine özgü yemek kültürü, farklı halkların yöresel lezzetlerini denemenize fırsat tanıyor. Her yemeği yerinde yiyip, tarihi çarşıları gezerken yöresel ürünleri satın alabilirsiniz. GAP Turu, Güneydoğu Anadolu tatlarının zengin bölgelerinden ve tarihi çarşılarından oluşan duraklarıyla sizleri şaşırtacak. Yöreye özgü baharatlar, et ürünleri, kurutulmuş ürünler, mutfaklarınıza konuk olabilir. Aynı zamanda Midyat’ın Telkari kültürünü sizlere sunmak için Telkari atölyesine katılacak ve Şanlıurfa’da sıra gecesine katılacağız. Tüm bu detayları öğrenmek için GAP Turu paketimizi inceleyebilirsiniz. Aynı ülkede olup da birkaç kilometre uzaklaştığınızda, kültürün nasıl başkalaştığını gözlemleyeceksiniz.

 

Hangi İllerden GAP Turu Çıkışınız Var?

  • Ankara Çıkışlı GAP Turu (3 Gece – 4 Gün)
  • İstanbul Çıkışlı GAP Turu (3 Gece – 4 Gün)
  • İzmir Çıkışlı GAP Turu (3 Gece – 4 Gün)
  • Konya Çıkışlı GAP Turu (3 Gece – 4 Gün)
  • Kırıkkale Çıkışlı GAP Turu (3 Gece – 4 Gün)

GAP Turu Hangi Aylarda Düzenlenir?

 

– Nisan Ayı (Ramazan Bayramı)

– Mayıs Ayı

– Haziran Ayı

– Eylül Turu

– Ekim Ayı

– Kasım Ayı

GAP Turları’nda Ne Yenir, Ne İçilir?

 

– Üzlemeli Pilav

– Elma Aşı

– Külünçe

– Ezme Kebabı

– Kıymalı Semsek

– Tepsi Kebabı

– Peynirli Helva

– Baklava

– İçli Köfte

– Alaca Çorba

– Dolma

– Dövme Aşı

– Ekşili Tüylü Acur

– Lahmacun

– At Elması Turşusu

– Kebap

– Zingil

– Sembüsek

– Dobo

– Ekşili Köfte

– Kaburga Dolması

– Bumbar

– Şalgam

– Lebeni Çorbası

– Adana Patlıcanlı Kebap

– Menengiç Kahvesi

GAP Turuna Nasıl Kayıt Oluşturabilirim?

Ankara Çıkışlı GAP Turu, İstanbul Çıkışlı GAP Turu, İzmir Çıkışlı GAP Turu, Konya Çıkışlı GAP Turu, Kırıkkale Çıkışlı GAP Turu paketlerimiz için www.binhantur.com web sayfamızdan online rezervasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Web sayfamız üzerinden kredi kartınız ile dilerseniz %40 ön ödeme ile kayıtlarınızı oluşturabilir veya tam ödeme yaparak GAP TURLARI için kayıtlarınızı oluşturabilirsiniz. Dilerseniz 0850 308 57 68 no’lu çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek şirket iban bilgilerimiz alabilir, ön ödeme veya tam ödemelerinizi şirket hesabımıza havale/eft yoluyla iletebilirsiniz. Kızılay Karanfil Sokak’ta bulunan BİNHAN TUR ofisimizden GAP Turu ile ilgili yüz yüze bilgi alabilir ve nakit veya kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.