DOLAR 32,5499 0.25%
EURO 34,8178 0.16%
ALTIN 2.491,281,19
BITCOIN %
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaziantep’te Suriyeli doktorlar, corona virüsüyle mücadele için gönüllü oldu
  • Haber444
  • Gündem
  • Gaziantep’te Suriyeli doktorlar, corona virüsüyle mücadele için gönüllü oldu

Gaziantep’te Suriyeli doktorlar, corona virüsüyle mücadele için gönüllü oldu

ABONE OL
16 Nisan 2020 11:07
Gaziantep’te Suriyeli doktorlar, corona virüsüyle mücadele için gönüllü oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriyeli doktorlar yaklaşık 2 hafta önce corona virüsü salgınıyla mücadelede görev almak için Gaziantep Valiliği’ne başvurdu. Valiliğin izninin ardından Suriyeli doktorlar, sağlık görevlilerine en çok ihtiyaç duyulan salgın zamanında denetimlere gönüllü olarak katılmaya başladı.

Doktorlar, kente giriş- çıkışların yoğun olduğu otoyol gişelerinde oluşturulan denetim istasyonlarında giydikleri koruyucu kıyafetlerle araçlardaki sürücü ve yolcuların ateşlerini ölçüyor.

“YARDIM ETMEK İSTEDİK”

Corona virüsü salgınıyla Türk doktorlarla birlikte mücadele eden Suriyeli doktor Kerim Tahir, yaklaşık 8 yıl önce ülkesinde çıkan savaş nedeniyle yaşadığı İdlib’i geride bırakarak Türkiye’ye sığındığını söyledi. Denetimlere katılmak için izin aldığını ifade eden Tahir şöyle devam etti:

* Ben Suriyeli bir sağlık çalışanı, doktorum. 8 yıl önce İdlib’den ayrılıp Türkiye’ye geldik. Türkiye bize kucak açtı. Biz de vefamızı göstermek için bu denetimlere katılıyoruz.

* Şu an için hiçbir sıkıntımız yok. Bize yardım eden ülkeye biz de yardım etmek istedik. Valilik bize gönüllü olur musunuz? diye sordu. Bizler de başvuru yaparak gönüllü olduk. Buraya gelenlerin ateşlerini ölçüyoruz.

Denetimlerden memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar ise Suriyeli doktorların gönüllü olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Meselenin insani bir durum olduğunu ifade eden sürücüler verdikleri destek için Suriyeli doktorlara teşekkür etti. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.