DOLAR 32,5113 -0.1%
EURO 34,9735 0.37%
ALTIN 2.432,810,41
BITCOIN %
Mersin
30°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hario V60 İnceleme: Artıları, Eksileri ve Karar

Hario V60 İnceleme: Artıları, Eksileri ve Karar

ABONE OL
7 Mart 2022 10:38
Hario V60 İnceleme: Artıları, Eksileri ve Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Daha önce üst düzey bir kafeye gittiyseniz, muhtemelen Hario V60 ekipmanını çalışırken görmüşsünüzdür. Bu Japon kahve makinesi, popüler bir demleme ekipmanıdır.

Hario V60, kullanımı ve temizliği basit olmasının yanı sıra iyi tasarlanmış ve uzun süre dayanacak şekilde üretilmiştir. Daha da iyisi, onunla yapabileceğiniz kahve lezzetli, berrak ve pürüzsüzdür. Ayrıca, beş yüksek kaliteli malzeme arasından seçim yapabilirsiniz ve fiyat çok makul!

Hario V60 İncelemesi — Bir Bakışta

Neden bu kahve cihazını denemek istemiyorsunuz? Hario, satın almaya devam etmeniz gereken özel kağıt filtreler gerektirir. Seçtiğiniz malzemelere bağlı olarak tüm parçalar bulaşık makinesinde yıkanabilir değildir. Ve tekniği mükemmelleştirmek biraz pratik ve bir deve boyunlu su ısıtıcısı gerektirebilir.

Artıları

• Zarif, sade tasarım
• Seçim için birçok malzeme
• Çok uygun fiyatlı
• Kullanımı kolay ve temiz
• Pürüzsüz, lezzetli kahve

Eksileri

• Özel kağıt filtreler gerektirir
• Tüm parçalar bulaşık makinesinde yıkanabilir değildir
• İyi demlemek için pratik gerektirir

Şirket Hakkında

Hario bir Japon kahve şirketidir. Neredeyse 100 yıl önce, ısıya dayanıklı bir laboratuvar cam üreticisi olarak kurulan şirket, 1948’de kahve dünyasına adım attı. Günümüzde Hario, öğütücüler gibi diğer kahve ürünlerinin yanı sıra cam, plastik ve bakır gibi birçok malzemeden dökülen damlatıcılar üretmektedir. Hario ürünlerini uygun fiyata almak için kahvebi sitesine bakabilirsiniz.

Görünüm ve Dayanıklılık

Hario bir dizi V60 üretiyor, bu nedenle seçtiğiniz malzemeye bağlı olarak biraz farklı modeller tercih edebilirsiniz. Yine de hepsi aynı temel şekle sahiptir: Kağıt filtreyi tutan bir koni ve bardağınıza oturan bir taban. Diğer birçok dökmenin aksine, Hario konisinin alt kısmında tek bir büyük delik vardır.

hario

Cam külah, silikon halka ve zeytin ağacı tutacağı bulunan cam ve zeytin ağacı modelini inceledik. Bu güzel bir malzeme kombinasyonu ve parçalar birbirinden ayrılıyor. Aynı zamanda zarif bir şekilde bir araya geliyor. Hario aslen bir laboratuvar cam üreticisiydi, bu nedenle ısıya dayanıklı camın yolunu biliyor ve diğer bileşenler de iyi yapılmış görünüyor.

Odak noktanız dayanıklılık ise seyahat ve kamp için ideal olan plastik modeli tercih edebilirsiniz. Tek, yıkanması kolay bir parça ister misiniz? Seramik modeli deneyin. Metalin görünümünü ve hissini mi tercih ediyorsunuz? Bakır veya paslanmaz çelik seçeneklerini düşünün.

Kahve

Lezzet testi zamanı! Cam Hario V60’ımızı pakette bulunan talimatları izleyerek test ettik.

hario v60

Kullanım Kolaylığı

Cihazı yıkayıp kuruttuktan sonra, bir kağıt filtre yerleştirdik ve belirtildiği gibi dikiş boyunca katladık. Bu fazladan bir adımdır, Chemex’te veya başka bir dökme işleminde gerekli değildir, ancak yeterince basittir.

Hario, 4 onsluk porsiyon başına 10-12 gram orta-ince kahve öneriyor. Dört ons, bir Amerikan kahvesi için oldukça küçüktür (daha tipik olarak 8 veya 12 olur), ancak daha hafif bir kafein dozu sağlar. Kahve / su oranını kendi tercihlerinize göre kolayca ayarlayabilirsiniz.

Hario V60 kullanmanın en zor yanı su akışını doğru yapmaktır. Su üzerindeki kontrolünüzü en üst düzeye çıkarmak için muhtemelen kaz boyunlu bir su ısıtıcısı isteyeceksiniz, ancak diğer su ısıtıcılarla da yapabilirsiniz. Hario, merkezden başlamanızı ve kenarlara doğru hafifçe daireler halinde dökmenizi önerir. Daha sonra çiçek açması için 30 saniye beklersiniz. Ardından kahveniz tamamen demlenene kadar veya yaklaşık 3 dakika kadar dikkatli daireler çizerek dökmeye devam edin.

Lezzet

Peki kahvemiz nasıl oldu? Etkileyici pürüzsüz bir tada ve bol miktarda gövdeye sahip lezzetli oldu. Kağıt filtreler ince hissettirir, ancak çok sayıda karmaşık notu geride bırakırken harika bir filtreleme işi yaparlar. Özellikle gurme kahve çekirdekleri satın alma alışkanlığınız varsa, V60’ın demlenmiş kahvesini kesinlikle tavsiye edebiliriz.

Temizlik

Sonuç olarak, Hario V60’ın temizlenmesi kolaydır. Bu damlatıcıların durulanması veya fırçalanması kolaydır. Ayrıca, plastik ve seramik seçenekler gibi bazı modeller bulaşık makinesinde yıkanabilir. Bundan daha basit ne olabilir? Test ettiğimiz cam gibi diğer modeller, bulaşık makinesinde yıkanabilir bileşenlere sahiptir.

Ekstralar

Hario, kutuda plastik bir kahve kaşığı içerir. Bu basit aletin içinde 8, 10 ve 12 gramlık uygun işaretler bulunur – bu da 4 onsluk kahve başına önerilen 10-12 grama ulaşmayı kolaylaştırır.

Hario V60 için son karar

Peki Hario V60 hakkında ne düşündük? Bu özel dökme kahve makinesi zariftir, kullanımı kolaydır ve çok lezzetli bir fincan pürüzsüz kahve üretir. Mümkün olan en iyi kahveyi elde etmek için tekniğinizi mükemmelleştirmek isteyebilirsiniz. Ancak korkmanıza gerek yok, çünkü kutudan çıkar çıkmaz kullanımı inanın çok kolaydır. Sıkılmadan 4-5 defa demleyin ve ekipmanınıza ısının.

Özel kağıt filtreler satın almaktan hoşlanmayabilirsinizç. Ayrıca alt kısımdaki tek delik, su dökerken dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir. French pressin zengin aromasına ve ağızdaki hissine alıştıysanız, bu berrak kahveyi sevmeyebilirsiniz. Ama genel olarak, bu ekipmanın hayranıyız. Kendiniz deneyin!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.