DOLAR 32,6040 0.39%
EURO 34,8265 0.25%
ALTIN 2.500,510,66
BITCOIN %
Mersin
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir İcra Avukatı

ABONE OL
30 Mayıs 2022 16:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İcra avukatı, icra ve iflas hukukuna dâhil olan dava ve süreçleri yöneterek alacakların temin edilebilmesini sağlamaktadır. Borçlu olan tarafın rızasıyla ödeme gerçekleşmemesi durumunda yasal mevzuatlara uygun şekilde işlemler başlatılabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ilk olarak dilekçe ve ek dosyalar ile mahkemeye başvuru yapılmaktadır. Sonrasında temsil edilen davalı adına duruşmaları takip etmekte ve katılım göstermektedir. Bu sayede gereken ödemelerin karşı taraftan tahsil edilmesi için İzmir icra avukatı profesyonel destek sağlayabilmektedir. Ayrıca davalı tarafa ait taşınır ve taşınmaz mal varlıkları tespit edilirse bunlara haciz konma talebinde de bulunabilmektedir. Bu şekilde müvekkilinin alacaklarının ödenmesi daha kolay ve hızlı olabilmektedir.

İzmir icra avukatı ne iş yapar? Konusu da hukuk alanında destek almak isteyenler tarafından merak edilebilmektedir. Yapılan işlemler kısaca şöyledir; alacaklı ve borçlu arasında borç tahsilâtı konusunda arabuluculuk yapmak, temsil ettiği gerçek ve tüzel kişilerin haklarını dava süreci boyunca savunmak, borcun normal yollarla ödenmemesi durumu yaşandığında ilgili icra müdürlüğü aracılığıyla icra işlemlerini başlatmak ve takip etmek, haciz uygulanan malların satışının gerçekleştirilmesi ve alacağın tahsil edilmesi süreçlerini yönetmek. Tüm bu uygulamaların hayata geçirilebilmesi ve danışmanlık alınabilmesi için İzmir icra avukatı ile çalışılmasında fayda bulunmaktadır. Kişiler veya işletmelerin maddi olarak bir kayba uğramaması ve hukuksal süreçlerin doğru takibi için bu durum oldukça önem arz etmektedir.

İcra ve iflas hukukunda çok sayıda farklı konu bulunmaktadır. Dolayısıyla icra avukatı nelere bakar? Konusu bilinmesi gerekenler arasındadır. Bunlar kısaca şu şekildedir; karşılıksız çek davaları, borca itiraz, imzaya itiraz ve takibe itiraz işlemleri, ihtiyati haciz işlemleri, nafaka borcu ve icra süreci, tasarrufun iptali davası, maaş haczi işlemlerinin yürütülmesi, menfi tespit ve istirdat davaları. İletilen tüm bu süreçler yasal mevzuatlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Mahkeme tarafından verilen kararlara istinaden temyize başvuru koşulları sağlanıyorsa bu işlemler de yine İzmir icra avukatı tarafından yapılabilmektedir. Dilerseniz https://esinozatan.av.tr/icra-hukuku/ web sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilir ve sayfada yer alan iletişim adresleri üzerinden avukatlık bürosuyla irtibata geçebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.