DOLAR 32,5194 0.18%
EURO 34,8729 0.27%
ALTIN 2.472,480,43
BITCOIN %
Mersin
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KOKU UZMANLARININ YETİŞTİRİLECEĞİ DÜNYANIN İLK KOKU AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER BAŞLADI
  • Haber444
  • Gündem
  • KOKU UZMANLARININ YETİŞTİRİLECEĞİ DÜNYANIN İLK KOKU AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER BAŞLADI

KOKU UZMANLARININ YETİŞTİRİLECEĞİ DÜNYANIN İLK KOKU AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER BAŞLADI

ABONE OL
19 Ekim 2021 17:06
KOKU UZMANLARININ YETİŞTİRİLECEĞİ DÜNYANIN İLK KOKU AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bihter Türkan Ergül önderliğinde koku medeniyetlerinin beşiği olan Anadolu coğrafyasında açılan dünyanın ilk koku akademisinde eğitimler başladı.

 

Hititler’den, Sümerler’den, Selçuklu’dan ve Osmanlı’dan kalan köklü koku kültürünü tarihten alarak bugüne adapte eden Koku Akademisi’nde birbirinde farklı eğitimlerle geleceğin uluslararası koku uzmanları yetiştiriliyor. Koku Akademisi’nde verilen belirli eğitimlerin sonucunda öğrenciler, kokuları akort ederek yeni parfümler tasarlayabilecek.

 

Koku Uzmanlığı Bir Meslek Haline Dönüşüyor

 

Koku Akademisi’nin kurulmasıyla koku uzmanlığının bir meslek haline dönüştüğü seçkin okulda birbirinden farklı dersler bulunuyor. Öğrenciler alacakları detaylı eğitimin sonucunda başarılarını uluslararası geçerli belgeyle taçlandırarak koku üzerine uzmanlaştıkları alanlarla yönelebilecekler. Koku Akademisi’nde; koku duyusunun nasıl algılandığı, koku duyusunun nasıl geliştirebileceği ve koku kaybı olması durumunda nasıl geri kazanılacağının üzerine tıbbi uzmanlar eşliğinde eğitimler veriliyor. Bunun yanı sıra akademide, koku duyusunun öneminin anlatıldığı, tüm kimyasal evrenin algılanması için yeni yolların keşfedileceği birbirinden farklı dersler ve atölyeler mevcut.

 

Tarihten Gelen Kokular Günümüze Uyarlanıyor

 

Tarihten gelen kokuların günümüze uyarlandığı Koku Akademisi’nde; aromatik bitkilerden kokuların nasıl elde edildiği, damıtma şekilleri ve günümüzde kokunun nasıl endüstriye dönüştüğünün süreçleri örnekleriyle anlatılıyor. Ayrıca koku üzerine bir işletme kurulacağı zaman nereden başlanmalı ve üretim maliyetlerinde nelere dikkat edilmeli konularında uzmanlar eşliğinde birçok bilgi paylaşılıyor.

 

Koku üretimi için de ayrıcalıklı eğitimlerin verileceği Koku Akademisi’nde, bitkilerin nasıl ve hangi iklimlerde yetiştirileceğinin ve buna göre ne kadar ürün elde edileceğinin detaylı fizibilite çalışmaları anlatılıyor. Koku üzerine; tarım ve endüstrideki yerinden tarihteki ve günümüzdeki yerine kadar birçok bilginin verildiği Koku Akademisi yeni öğrencilerini bekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.