DOLAR 32,3442 0.28%
EURO 35,1431 -0.01%
ALTIN 2.308,681,38
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Korkulan oldu: Vaka sayısı artıyor

Korkulan oldu: Vaka sayısı artıyor

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:03
Korkulan oldu: Vaka sayısı artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesi, 6 kişinin corona virüsü testinin pozitif çıkması üzerine 5 Mayıs’ta karantinaya alındı. Sağlık ekipleri de mahallede sağlık taraması ve test alma çalışmaları başlattı. Ancak corona virüsü tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen mahallede, Eraygen Ailesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

FOTO: DHA

Eraygen Ailesi üyeleri ile Muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ardından da Muhtar Yönten görevden uzaklaştırıldı.

VAKA SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Taziyeye katılanların yaşadıkları Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç mahallelerinde de karantina uygulanmaya başlandı. Ortanca Mahallesi’nde dün 84 olan vaka sayısı bugün 93’e yükseldi. Sağlık ekiplerinin, karantinaya alınan mahallelerdeki sağlık taramaları devam ediyor. Ekipler, salgının daha fazla yayılmaması için ev ev dolaşarak, bütün aile bireylerinden corona virüsü testi için örnek alıyor.

FOTO: DHA

EĞRİBELEN MAHALLESİ DE KARANTİNAYA ALINDI

Öte yandan Ortanca Mahallesi’ndeki taziyeyeye katılıp, yaşadıkları Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi’ne giden bir kişi ile temas ettiği 2 kişiye yapılan corona virüsü testleri pozitif çıktı.

FOTO: DHA

Mahalle karantinaya alındı. Giriş-çıkışları jandarma ekipleri tarafından tutulan mahalleye araç girişine izin verilmiyor. (DHA)

 

İLGİLİ HABERVan Valisi açıkladı: Normalleşme için atacağımız adımları ötelemek zorunda kalacağız

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.