DOLAR 32,3823 0.19%
EURO 35,0961 -0.03%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN 2283915-0,41%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuraklık yüzünden telef olmak üzeredeyken kurtarıldılar
  • Haber444
  • Gündem
  • Kuraklık yüzünden telef olmak üzeredeyken kurtarıldılar

Kuraklık yüzünden telef olmak üzeredeyken kurtarıldılar

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
Kuraklık yüzünden telef olmak üzeredeyken kurtarıldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurt genelinde yağışların azalması ile kurak geçen sonbaharın ardından tehlike çanları çalmaya devam ediyor. İstanbul’da da kuruyan Ömerli Barajı’nın son durumu havadan çekilen görüntülerde gözler önüne serildi. Baraj sularının çekilmesiyle su birikintileri oluştu.

Kurtarmak için zamanla yarıştılar 

Ekipler su birikintilerinde mahsur kalan yavru balıkları kepçeler ile yakaladıktan sonra kovalar aracılığıyla derin sulara bırakmak için zamanla yarıştı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu on binlerce yavru balık özgürlüğüne kavuştu. Öte yandan yavru balıkları kurtarma operasyonu drone ile havadan görüntülendi.

“Yavru balıkların öldüğünü gördük”

Barajda yavru balıkların öldüğünü gören Fatih Ağırkan, “Ömerli Barajının kenarında vakit oldukça zaman geçiriyoruz. Baraj suyunun aşırı derecede çekilmesi sonucu öbek adı verilen su birikintileri oluştu. Oluşan su birikintilerinde balık yavrularının öldüğünü gördük. Ekipler ve gönüller olarak yavru balıkları kurtarma operasyonu düzenledik. Pendik Belediyesine ve Ömerli Barajı Gönüllüler ekibine teşekkür ederim. Mahsur kalan on binlerce balığı ölmeden derin sulara bıraktık. Geleceğimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

“On binlerce yavru balığı derin sulara bıraktık” 

Kuruyan barajda yavru balıkları kurtarma ekibinde görev alan Naim İbiş, “Ömerli Barajının Emirli bölgesinin tamamı geçtiğimiz aylarda suyla doluydu. Suların çekilmesiyle, oluşan su birikintilerinde yavru balıklar mahsur kaldı. Mahsur kalan on binlerce yavru balığı, belediye ekiplerimiz ve gönüllü arkadaşlarımızla kurtararak derin sulara  bıraktık. İnşallah su sorunumuz en kısa zamanda çözülür” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.