DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20799733,15%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ordu’da bir mahalle karantinaya alındı

Ordu’da bir mahalle karantinaya alındı

ABONE OL
2 Nisan 2020 09:28
Ordu’da bir mahalle karantinaya alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Kabataş ilçesi Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri mevkisinde çeşitli sebeplerle diğer illerden dönüşlerin artması sonucu yapılan testler sonucunda korona virüs vakaları tespit edildi.

Testleri pozitif çıkan kişilerin temas ettiği kişi sayısının yüksek olduğunun tespit edilmesi üzerine salgınının kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla 2 Nisan 2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar mahallede karantina kararı alındı.

Karantina kararı alınması nedeniyle Kabataş ilçesi Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri mevkisine giriş ve çıkışlar kapatıldı. Ordu Valiliği, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağını açıkladı.

22 İLDE 53 BELDE, KÖY VE MAHALLE  KARANTİNADA

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre; 1 Nisan 2020 itibariyle corona virüsü salgını nedeniyle 21 şehirdeki 51 belde, köy ve mahalle karantina altına alınmıştı. Ordu’nun eklenmesi ile il sayısı 22’ye belde, köy, mezra ve mahalle sayısı ise 52’ye yükseldi.

Giriş ve çıkışların durdurulduğu, vatandaşlara gıda yardımı yapılan belde, köy, mezra ve mahallenin yer aldığı şehirler şunlar: Malatya, Bartın, Çorum, Bitlis, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Kütahya, Gümüşhane, Çankırı, Çanakkale, Giresun, Yozgat, Kars, Samsun, Sivas, Artvin, Rize, Trabzon, Zonguldak, Van ve Ordu.  (İHA)

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.