DOLAR 32,6000 0.38%
EURO 34,7699 0.06%
ALTIN 2.497,200,54
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni ‘corona’ kararı! 81 ile yazı gönderildi
  • Haber444
  • Gündem
  • Sağlık Bakanlığı’ndan yeni ‘corona’ kararı! 81 ile yazı gönderildi

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni ‘corona’ kararı! 81 ile yazı gönderildi

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:41
Sağlık Bakanlığı’ndan yeni ‘corona’ kararı! 81 ile yazı gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) tarafından COVİD-19 tanı laboratuvarlarının yetkilendirilmesine ilişkin resmi yazı 81 il valiliğine gönderildi.

İlk kez Aralık 2019’da Çin’in Vuhan kentinde görülen corona virüsü (Covid-19) ile ilişkili vaka sayısının kısa süre içerisinde ciddi bir şekilde artarak pandemi haline dönüştüğü belirtilen yazıda şöyle denildi:

* Ülkemizde de hızla yayılmaya devam eden Covid-19 kaynaklı enfeksiyonların tanısı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülmektedir.

* Bu amaçla ülke genelinde laboratuvar tanı kapasitesinin artırılmasına yönelik Covid-19 Tanı Laboratuvarlarının yetkilendirilme çalışmaları başlamıştır.

* Bu kapsamda ilk aşamada ülke genelinde hizmet vermek üzere 37 Covid-19 Tanı Laboratuvarı HSGM tarafından resmi olarak 21.03.2020 tarihi itibariyle yetkilendirilmiştir.

* Bu laboratuvarlara ilaveten yetkilendirilmiş 36 Covid-19 Tanı Laboratuvarı listesi ekte yer almaktadır. Ülke genelinde toplam 44 ilde 73 merkez Covid-19 Tanı Laboratuvarı olarak yetkilendirilmiştir.

* İlgili laboratuvarlara Covid-19 yetkilendirme ve protokol formları e posta aracılığıyla gönderilmiştir. Yetkilendirme ve protokol formları imzalanıp tarafımıza ulaştığında merkezler aktif olarak çalışacaklardır.

Yazıda, HSGM tarafından resmi olarak yetkilendirilmemiş kamu, üniversite hastaneleri ve özel laboratuvarların Covid-19 tanısına yönelik herhangi bir test yapma yetkilerinin bulunmadığı vurgulandı.

Yetki verilmediği halde Covid-19 tanı testlerini çalıştığı tespit edilen merkezler hakkında ise yasal inceleme ve akabinde cezai işlem başlatılacağı bildirildi. (İHA)

İLGİLİ HABERİlber Ortaylı’dan corona virüsü açıklaması: Avrupa Birliği bitecek! İLGİLİ HABERSağlık Bakanı Koca corona virüsünden ölenlerin sayısını açıkladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.