DOLAR 32,6014 0.39%
EURO 34,8063 0.2%
ALTIN 2.495,260,45
BITCOIN 21052375,03%
Mersin
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanal Ofis

Sanal Ofis

ABONE OL
26 Ağustos 2022 14:31
Sanal Ofis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Sanal ofis, günümüzde binlerce şirketin tercih ettiği bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü sanal ofis sistemi sahip olduğu şirkete prestij kazandırmak isteyen kişiler ve ya firmalar tarafından sıklıkla tercih edilir. E-ofis olarak da bilinen sanal ofis sistemi kurumsal yapılarıyla şirketin profesyonel bir imaj kazanmasına olanak sağlamaktadır. Bununla birlikte müşteriler üzerinde de olumlu bir izlenim bırakmayı hedeflemektedir.

 

Sanal Ofis Nedir?

 

Yeni bir girişim ve ya şirket kurmak isteyen ancak kısa vadede ofis kiralama masraflarından, operasyonel destek ve giderlere verilecek yüklü masraflardan kaçınan kişiler sanal ofis sistemini tercih etmektedir. Bu yöntem sayesinde, prestijli bir adres oluşturarak ve profesyonel bir sistem ile çalışma imkanı bularak işleri yürütmek mümkündür. Bununla birlikte bu işleri daha az masraf ile daha hızlı bir şekilde ilerletme imkanına da sanal ofis ile ulaşılmaktadır.

 

Üstelik sanal ofisler sadece adres için avantajlı sayılmaz. Sanal Ofis sistemine dahil olunduğunda müşteri ve misafirler ile görüşebilecek toplantı odaları ve seminer salonu gibi alanlar kullanıma sunulmaktadır. Ek olarak da şirket adına tahsis edilecek telefon hattı üzerinden sekretarya hizmeti almak da mümkündür. Bununla birlikte şirkete gelen posta ve kargoların da düzenli olarak takip edilmesi sağlanmaktadır.

 

Sanal Ofis Vergi Yoklaması

 

Henüz ilk kez vergi kaydı yaptıracak olan kişiler, sanal ofis bürolarına vergi dairesi görevlilerini çağırabilir ve böylelikle açılış yoklaması yaptırabilirler. Bu yoklamanın ardından sanal ofisin bulunduğu bölgede yer alan vergi dairesi şirket sahibine bir vergi numarası verecektir. Böylelikle bu yeni şirket artık resmi bir iş yeri olarak çalışmalarına başlayabilecektir.

 

Sanal Ofis Yasal mı?

 

Türk Ticaret Kanunu’na göre sanal ofisler tamamen yasaldır. Ancak belirtilen iş yeri adresine dair detaylı bir açıklama bulunması gerekir. Böylelikle girişimcilerin sanal ofis hizmeti tamamen yasal bir hale gelmektedir. Yasal olmasının önemi ise mevcut şirkete ulaşılabilecek bir adres, bir iletişim kanalının olması durumudur.

 

Sanal Ofis Avantajları

 

Sanal ofis sisteminin avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

 

Düşük maliyet

 

Posta, kargo ve telefon yönetimi

 

Resmi bir adres

 

Network imkanı

 

Prestij

 

Ofis giderlerinin olmaması

 

Profesyonel bir görünüm

 

Operasyonel yönetim

 

Farklı sektörler ile tanışmak

 

Toplantı odası gibi sağlanan hizmetlerden faydalanmak

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.