DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20903961,29%
Mersin
20°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihten Günümüze Villanın Serüveni

Tarihten Günümüze Villanın Serüveni

Villa, mimarisi ile herkesin dikkatini çeken ve bu özelliği sayesinde herkeste villa sahibi olma arzusu uyandıran konutlardır.

ABONE OL
30 Kasım 2022 13:22
Tarihten Günümüze Villanın Serüveni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Villa, mimarisi ile herkesin dikkatini çeken ve bu özelliği sayesinde herkeste villa sahibi olma arzusu uyandıran konutlardır. Özellikle şehir yaşamını sevmeyen ve onun stresinden bunalan insanların tercihidir.

Villanın Tarihi

Villa yapıların geçmişten günümüze gelişi Roma dönemine kadar uzanmaktadır. Antik Roma döneminde üst sınıf insanların kaldığı genellikle kırlarda yapılan bir ev türüdür. Daha sonraki dönemlerde önemi gittikçe artan villalar bazen manastır olarak, bazen de kilise olarak kullanıldı. Rönesans’la beraber insanlar kendi yaşam alanlarını oluşturmada yeni çabalar içine girdi.

Müstakil ev veya apartman binaları yerine villa fikrinin ortaya çıkışı, tarih olarak daha sonraki zaman dilimine rastlamaktadır.  Günümüzde villalar ise, kişilere özel havuzlu ve bahçeli özel yaşam alanlarını ifade eden çok katlı ve değişik çeşitleri bulunan yaşma alanlarını ifade etmektedir. Çökmez inşaat, uzman personel ve en yeni teknoloji ile yapmış olduğu villaları halkın beğenisine sunmuştur.

Tarihteki Villa Örnekleri Nelerdir?

Tarihte Roma İmparatorları tarafından inşa edilen en meşhur villalardan birisi Hadrianus Villasıdır. İtalya’nın Tivoli şehrinde Milattan Sonra 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Romana del Casale villası ise Milattan sonra 4. yüzyıla Sicilya’da inşa edilmiştir. Günümüzde ise villanın kullanım alanı değişmiş, genellikle tatil yapma ve modern bir yaşamı tercih edenlerin sembollerinden biri olmuştur.

Teknolojinin en son teknikleri kullanılarak yapılan Tepeören Park Orman Villaları ve Tuzla Park Orman Villaları müşterisine sunmuş olduğu imkân ve güvenle yurdumuzda parmakla gösterilen villalar arasındadır. Park Orman sitesini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.